2

Ο Παναθηναϊκός ξέσπασε στον Αρη για την ήττα του από την Μπαρτσελόνα στην Ευρωλίγκα και επικράτησε άνετα των «κιτρίνων» με 90-56. Οι «πράσινοι» παρέμειναν πρώτοι στη βαθμολογία και πλέον εστιάζουν την προσοχή τους στο καθοριστικό ντέρμπι με το Μαρούσι.

Ο γνωστός ΠΑΟ

Μεταμορφωμένος προς το καλύτερο ο Παναθηναϊκός, ξεκίνησε δυνατά απέναντι στον Αρη και παρουσίασε ένα δεμένο και συμπαγές σύνολο. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν γρήγορα με τον Ντρου Νίκολας (6-0), ενώ μετά την άμεση επιστροφή των φιλοξενούμενων (6-6), επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους. Κλειδί της ανωτερότητας τους η εξαιρετική άμυνα, που ανάγκαζε τους παίκτες του Μπλατ να εκδηλώνουν τις επιθέσεις τους στα τελευταία δευτερόλεπτα και να υποπίπτουν εύκολα στο λάθος.

Αυτή τη φορά όμως ο Παναθηναϊκός ήταν και εύστοχος. Έβρισκε εύκολα το δρόμο προς το καλάθι, ενώ πρόσφερε και θέαμα, με αποκορύφωμα το εκπληκτικό κάρφωμα του Μάρκους Χάισλιπ για το 18-8 (7). Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με χειροκροτήματα και ένα απίστευτο τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη λίγο πιο μπροστά από το κέντρο του γηπέδου (25-17).

Σταθερά μπροστά

Ανάλογα ποιοτικός και αποδοτικός ήταν και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Αρη να μάχεται, αλλά να αδυνατεί να πλησιάσει. Ο Μπετς μείωσε σε 21-27 και από εκεί και έπειτα, το σύνολο του Ζοτς οδηγούσε σταθερά το σκορ, με τον Νίκολας να πετυχαίνει τρίποντο-απάντηση σε αυτό του Χατζηβρέττα (40-29) και να στέλνει τη διαφορά στην μέγιστη μέχρι τότε τιμή της. Το +11 διατήρησε ο Στράτος Περπέρογλου με το τέλος του ημιχρόνου χάρη σε νέο εύστοχο σουτ τριών πόντων (43-32).

Η ψαλίδα άνοιγε ολοένα και περισσότερο, με τον Παναθηναϊκό να κατεβάζει ταχύτητα στην επίθεση, αλλά να παίζει εξαιρετική άμυνα, καθαρίζοντας εύκολα τα ριμπάουντ. Κερδίζοντας σημαντικούς και αρκετούς πόντους από τη γραμμή των βολών έφερε τη διαφορά στους 18 με τον χάρη σε πόντους του εξαιρετικού, Αντώνη Φώτση (58-40, 28). Ο Έλληνας φόργουορντ έπιασε εξαιρετική απόδοση, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση σε μία δύσκολη χρονικά περίοδο για την ομάδα του.

Πράσινο πάρτι!

Το καλύτερο για το τέλος, άφησε ο Παναθηναϊκός. Αποδίδοντας βάσει των πραγματικών του δυνατοτήτων και τους Βεργίνη, Σερμαντίνι στην πεντάδα, οδήγησε τη διαφορά άνω των 30 πόντων με εκπληκτικό κάρφωμα του γεωργιανού (77-45, 35). Την ίδια ώρα ο Αρης έμοιαζε ανήμπορος να αντιδράσει με οποιονδήποτε τρόπο. Τα υπόλοιπα λεπτά είχαν καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους φιλάθλους των γηπεδούχων να ζητούν μέσω συνθημάτων το Κύπελλο το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 43-32, 62-45, 90-56

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Βορεάδης, Παπαδημητρίου, Μπήτης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Σερμαντίνι 7, Τέπιτς 2, Σπανούλης 7 (2), Περπέρογλου 6 (1), Μπατίστ 6, Φώτσης 11, Χάισλιπ 6, Νίκολας 13 (3), Βεργίνης 7 (1), Διαμαντίδης 5 (1), Πέκοβιτς 11, Καλάθης 9 (2).

ΑΡΗΣ (Ντέιβιντ Μπλατ): Κλαρκ 6 (2), Αργυρόπουλος 1, Μάιλς, Μπετς 6, Λάμποβιτς, Ρίτσαρντσον 9 (1), Χατζηβρέτας 10 (2), Ντικούδης 7, Σκορδίλης 4, Πάουνιτς 4, Κακιούζης 6, Μπάρλος 3.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ