2

Οι εμφανίσεις του Γιοτάμ Χαλπερίν δεν έχουν ικανοποιήσει απόλυτα τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, αλλά την Τετάρτη απέναντι στην Παρτιζάν ο Ισραηλινός γκαρντ ήταν ο δεύτερος σκόρερ με 14 πόντους και 2 τρίποντα, πίσω από τον Λίνας Κλέιζα που σημείωσε 16 πόντους. Ο Χαλπερίν με δηλώσεις του έθεσε νέο στόχο του Ολυμπιακού την πρώτη θέση του ομίλου και στην φάση των «16» της Ευρωλίγκα, μία ημέρα μετά την «πρωτιά» στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκα.

«Είχαμε πει από την αρχή πως στόχος ήταν να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο. Και το καταφέραμε και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Νομίζω πως στο μεγαλύτερο μέρος της πρώτης φάσης παίξαμε ωραίο μπάσκετ, ιδιαίτερα στην έδρα μας. Πετύχαμε σημαντικές νίκες και καταφέραμε μια αγωνιστική πριν από το τέλος να εξασφαλίσουμε την πρωτιά.

»Τώρα, ο επόμενος στόχος μας είναι να πάρουμε την πρώτη θέση και στο TOP-16. Συνεπώς ξεκινάμε και πάλι από την αρχή. Έχουμε, όμως, τον ίδιο στόχο ξανά. Να πάρουμε την πρώτη θέση,» ξεκαθάρισε ο Γιοτάμ Χαλπερίν και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον βαθμό δυσκολίας που «όσο περνάει ο καιρός θα ανεβαίνει όλο και περισσότερο.

»Πλέον, οι ομάδες που θα μείνουν στους16 είναι σε αρκετά υψηλό επίπεδο και οι περισσότερες από αυτές θα έχουν ως στόχο να φτάσουν στο Final Four. Είδαμε και από την περσινή μας εμπειρία πόσο σημαντικό είναι το πλεονέκτημα έδρας. Φέτος, δεν έχουμε κάνει ήττα στην έδρα μας και έτσι πρέπει να μείνουμε μέχρι το τέλος. Αήττητοι.

»Στο TOP-16 οι αγώνες είναι λιγότεροι από την πρώτη φάση και κάθε λάθος μετράει διπλά, οπότε θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να δουλεύουμε όλο και πιο πολύ. Να ανεβάζουμε την ποιότητα του παιχνιδιού μας και να μένουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας».

Μόνο θετικά είχε να πει για την προσθήκη του Σκούνι Πεν στην ομάδα: «Ο Σκούνι είναι ένας πάρα πολύ έμπειρος παίκτης και άριστος γνώστης της ευρωπαϊκής πραγματικότητας. Ελπίζω και αυτός να βοηθήσει στο να ανέβει και άλλο η ποιότητα του παιχνιδιού μας».

Στο τέλος, όταν ρωτήθηκε πόσο έτοιμος είναι ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή, ο Ισραηλινός διεθνής απάντησε: «Δεν έχει σημασία πόσο έτοιμοι είμαστε τώρα, αλλά πόσο έτοιμοι θα είμαστε στα ματς που κρίνουν τίτλους. Αυτό μας δίδαξε και η περσινή εμπειρία, αυτό μας έχει διδάξει και η ιστορία. Οπότε γι αυτό δουλεύουμε, για να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ