Προσφυγή κατά της Κροατίας για εγκλήματα πολέμου κατέθεσε στη Χάγη και η Σερβία
Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε και η Σερβία, καταθέτοντας προσφυγή κατά της Κροατίας για εγκλήματα πολέμου την περίοδο 1991-95. Αντίστοιχη κίνηση έκανε το 1999 και η Κροατία, κατηγορώντας το Βελιγράδι για παραβίαση της Σύμβασης του 1948 περί πρόληψης και καταστολής της γενοκτονίας.
Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε και η Σερβία, καταθέτοντας προσφυγή κατά της Κροατίας για εγκλήματα πολέμου την περίοδο 1991-95.
Αντίστοιχη κίνηση έκανε το 1999 και η Κροατία, κατηγορώντας το Βελιγράδι για παραβίαση της Σύμβασης του 1948 περί πρόληψης και καταστολής της γενοκτονίας, στη διάρκεια του πολέμου στην Κροατία.
Στις 18 Νοεμβρίου 2008 το Δικαστήριο της Χάγης έκανε δεκτή την προσφυγή της Κροατίας κατά της Σερβίας.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Βουκ Γέρεμιτς δήλωσε ότι η Σερβία έκανε ό,τι μπορούσε ώστε να μην εξελιχθεί η κατάσταση κατ αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν βρήκε σύμμαχο στην άλλη πλευρά.
«Δεν είχαμε άλλη επιλογή από την κατάθεση αντιπροσφυγής και έχουμε συνείδηση ότι οι σχέσεις μας με την Κροατία εισέρχονται σε νέα φάση, αλλά παράλληλα επιθυμούμε να συνεργαστούμε με τη χώρα αυτή στη διαδικασία ένταξης στην ΕΕ, όπως επίσης επιθυμούμε να κυριαρχήσουν στα δυτικά Βαλκάνια ειρήνη και σταθερότητα» ανέφερε.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.