Κατασχέθηκε στην Ιταλία κρυφή συλλογή τέχνης του ιδρυτή της Parmalat
Έργα του Πικάσο, του Μονέ και του Βαν Γκογκ περιλαμβάνονται στην κρυφή συλλογή που κατέσχεσαν οι ιταλικές αρχές από τον Καλίστο Τάνζι, τον καταδικασμένο για απάτη ιδρυτή της εταιρείας γαλακτοκομικών Parmalat. Η συνολική αξία των 19 πινάκων πρέπει να υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ.
36
Έργα του Πικάσο, του Μονέ και του Βαν Γκογκ περιλαμβάνονται στην κρυφή συλλογή που κατέσχεσαν το Σάββατο οι ιταλικές αρχές από τον Καλίστο Τάνζι, τον καταδικασμένο για απάτη ιδρυτή της εταιρείας γαλακτοκομικών Parmalat.
Οι 19 πίνακες βρέθηκαν σε υπόγεια και σοφίτες διαμερισμάτων που ανήκουν σε φίλους του Τάνζι. Η συνολική αξία τους πρέπει να υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Η ύπαρξη της συλλογής αποκαλύφθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή το περασμένο Σαββατοκύριακο, και οι αρχές τελικά την εντόπισαν έπειτα από παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών, αναφέρει το BBC. Τα πολύτιμα έργα φέρονται να είχαν ήδη προσφερθεί σε αγοραστές.
Στη συλλογή περιλαμβάνονταν επίσης έργα των Σεζάν, Μοντιλιάνι, Μανέ και Ντεγκά.
Ο Τάνζι καταδικάστηκε πέρυσι σε φυλάκιση 10 ετών για το ρόλο του στο σκάνδαλο της Parmalat, η οποία κατέρρευσε το 2003 με χρέη 14 δισ. ευρώ, στη μεγαλύτερη χρεοκοπία που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Παραλίγο να το «γυρίσει» μόνος του ο Χέιζ-Ντέιβις: Η εξαιρετική εμφάνισή του με την Παρί (vid)
- Κυκλοφοριακό κομφούζιο στη Λεωφόρο Θηβών – Φορτηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα, τρεις τραυματίες
- Η Ουκρανία ως προεκλογικός «μπαμπούλας» – Το βέτο του Όρμπαν, η νέα ρήξη με την ΕΕ και οι κάλπες στην Ουγγαρία
- Release Athens 2026: Ο Παύλος Παυλίδης στην Πλατεία Νερού
- Δικογραφία σε βάρος του 85χρονου ο οποίος απείλησε μαθητές με όπλο στου Ρέντη
- Αρκάς·Αποχαιρετώντας τον Φλεβάρη


