«Δεν σχεδιάζω πρόωρες εκλογές» δηλώνει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι διαβεβαίωσε την Τετάρτη ότι δεν σκέφτηκε ποτέ το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, παρά την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών. Για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είχε, πάντως, προειδοποιήσει και ο εκπρόσωπος της ιταλικής Γερουσίας.
91
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι διαβεβαίωσε την Τετάρτη ότι δεν σκέφτηκε ποτέ το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, παρά την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών.
Για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είχε, πάντως, προειδοποιήσει και ο εκπρόσωπος της ιταλικής Γερουσίας.
Με τη δημοτικότητά του να καταρρέει και τη φημολογία για πρόωρες εκλογές να έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες, ο Καβαλιέρε είπε σε ανακοίνωσή του ότι η κυβέρνησή του θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2013.
Τα προσωπικά, πολιτικά και νομικά προβλήματα του Σ.Μπερλουσκόνι αυξάνονται συνεχώς. Την Κυριακή ο τίτλος της Il Giornale ήταν «Ο Μπερλουσκόνι υπό πολιορκία», ενώ η δημοτικότητα του «Καβαλιέρε» καταρρέει.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται την Τετάρτη στην εφημερίδα La Repubblica, 51% των Ιταλών εμπιστεύονται «λίγο ή και καθόλου» τη δράση του πρωθυπουργού της χώρας. Το δε, ποσοστό εκείνων που εγκρίνουν τις κινήσεις του δεν ξεπερνά το 45%.
Αρνητικά ήταν και τα ευρήματα της έρευνας, που αφορούσαν την κυβέρνηση στο σύνολό της, με μόλις το 42% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι την εμπιστεύεται.
Σημειώνεται ότι από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο, το συγκεκριμένο ποσοστό έμενε σταθερά στο 44%.
Μέσα σε έναν χρόνο ο Σ.Μπερλουσκόνι έχασε 17 ποσοστιαίες μονάδες και η κυβέρνησή του 12, καθώς τον Οκτώβριο του 2008, τον ενέκριναν 62% των Ιταλών και η κυβέρνησή του έχαιρε της στήριξης του 54%.
Η έρευνα διενεργήθηκε από την εταιρία Ipr Marketing κατά την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καιρός: Οι τρεις φάσεις πριν και μετά το Πάσχα – Εναλλαγές θερμών και ψυχρότερων αερίων μαζών
- Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 79-93: Έσπασε την «κατάρα» και πάει για 6άδα!
- Oil Prices Surge Amid Escalating Middle East Tensions
- Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 102-88: Τη… διέλυσε με σούπερ δίδυμο Ντόρσεϊ – Βεζένκοφ
- Εκκληση Πακιστάν σε Τραμπ να παρατείνει ο Τραμπ το τελεσίγραφο κατά δύο εβδομάδες – «Θα απαντήσουμε σύντομα», λέει ο Λευκός Οίκος
- Κάτι αλλάζει στο Google Photos – Το «μαγικό» κουμπί για τις φωτογραφίες
- Η «comfort zone» των παικτών, η αλήθεια του Champions League η αντίθεση του ντέρμπι με την ΑΕΚ
- Στουρνάρας: Πρόταση ΤτΕ για «μαχαίρι» σε 1.236 φοροαπαλλαγές 22,8 δισ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442