Λογισμικό επιτρέπει την εγκατάσταση του Mac OS X σε PC
Αμερικανική εταιρεία που βρίσκεται ήδη στα δικαστήρια με την Apple πουλά μέσω του δικτυακού τόπου της λογισμικό που επιτρέπει την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος Mac OS X σε μια μεγάλη γκάμα διαφορετικών υπολογιστών.
36
Αμερικανική εταιρεία που βρίσκεται ήδη στα δικαστήρια με την Apple πουλά μέσω του δικτυακού τόπου της λογισμικό που επιτρέπει την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος Mac OS X σε μια μεγάλη γκάμα διαφορετικών υπολογιστών.
Το πρόγραμμαRebel EFI της Psystar μπορεί να τρέχει μια ποικιλία λειτουργικών συστημάτων σε PC που βασίζονται στους επεξεργαστές Core 2 Duo, Core 2 Quad, i7 και Xeon Nehalem της Intel.
Το λογισμικό υποστηρίζει όχι μόνο τα νέα Windows 7 αλλά και την τελευταία έκδοση του λειτουργικού της Apple, Mac OS X Leopard.
Η δοκιμαστική, δωρεάν έκδοση προσφέρει «περιορισμένη λειτουργικότητα» του συστήματος, ενώ η πλήρης έκδοση τιμάται 49,99 δολάρια, αναφέρει την Παρασκευή το CNet.
Η Psystar είναι περισσότερο γνωστή ως κατασκευαστής «ανοιχτών» υπολογιστών που πωλούνται με το Mac OS X κατ΄επιλογή του χρήστη.
Η Apple απαγορεύει την εκτέλεση του Mac OS X σε μηχανήματα άλλων κατασκευαστών και έχει καταθέσει αγωγή κατά της Psystar για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας.
Η εκδίκαση της υπόθεσης θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Αγρότες: Μπλόκα και στις Βρυξέλλες – Εκατοντάδες τρακτέρ παραταγμένα μπροστά από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
- Ξέχνα το texting: Γιατί το τηλέφωνο είναι ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας
- Εκλογές στην Ονδούρα: Υποστηρικτές της αριστεράς καταγγέλλουν «πραξικόπημα» και «ανάμιξη» του Τραμπ
- Οι φόροι «πνίγουν» τους πολίτες – «Αφαίμαξη» 13,4 δισ. ευρώ την τελευταία τριετία
- Συνταγή: Χοιρινό με baby πατάτες




