Στον Αρειο Πάγο η αίτηση μελών της 17Ν για αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης
Στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου συζητήθηκε την Τρίτη η αίτηση οκτώ μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» που ζητούν να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών που τους επέβαλε ποινές πολυετών ισοβίων καθείρξεων.
38
Στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου συζητήθηκε την Τρίτη η αίτηση οκτώ μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» που ζητούν να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών που τους επέβαλε ποινές πολυετών ισοβίων καθείρξεων.
Υπενθυμίζεται ότι σε 44 ισόβιες καθείρξεις καταδικάστηκαν οι Αλ.Γιωτόπουλος, Δ.Κουφοντίνας, Χρστόδουλος και Σάββας Ξηρός, Β.Τζωρτζάτος, Ηρ.Κωστάρης, σε κάθειρξη 25 χρόνων ο Β.Ξηρός και σε κάθειρξη 22 χρόνων ο Κ.Τέλιος. Την αίτηση έχουν υποβάλει οι Σάββας, Χριστόδουλος και Βασίλης Ξηρός, Αλ.Γιωτόπουλος, Κ.Τέλιος, Β.Τζωρτζάτος, Ηρ.Κωστάρης και Π.Τσελέντης.
Στην αίτησή τους υποστηρίζουν ότι η καταδικαστική εφετειακή απόφαση δεν έχει την ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία που επιβάλλει το Σύνταγμα, ενώ παράλληλα παραβίασε κατοχυρωμένα από διεθνείς συμβάσεις και το Σύνταγμα δικαιώματα των κατηγορουμένων.
Ακόμη, αναφέρουν ότι υπάρχει ακυρότητα των προανακριτικών πράξεων, οι οποίες έγιναν κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Συντάγματος.
Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας τέθηκαν από τους συνηγόρους των οκτώ μελών της 17Ν δικονομικά αιτήματα, τα οποία απορρίφθηκαν όλα.
Στον Αρειο Πάγο παρόντες ήταν οι Αλ.Γιωτόπουλος και Ηρ.Κωστάρης, που παρακολούθησαν την ακροαματική διαδικασία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αντετοκούνμπο: «Πιστεύω πως θα μείνω εκτός δράσης για 4-6 εβδομάδες» (vid)
- Ευλογιά: Σχεδόν μισό εκατομμύριο πρόβατα νεκρά – Τι δείχνουν τα στοιχεία και γιατί απορρίπτεται το εμβόλιο
- Κραν Μοντανά: «Δεν έπρεπε καν να βρίσκεται στο μπαρ» – Ξεσπούν οι γονείς της σερβιτόρας με το βεγγαλικό
- «Hamnet»: Πώς μπορείτε να νοικιάσετε το αρχοντικό, όπου γυρίστηκε η υποψήφια για 8 Όσκαρ ταινία
- Ανακοίνωση στήριξης στον Αταμάν από την τουρκική ομοσπονδία μπάσκετ
- Μέχρι τον Αύγουστο του 2026 σε ισχύ οι παλιές ταυτότητες – Πόσο κοστίζει η έκδοση νέας
- Βριλήσσια: Άνδρας παρέσυρε με το αυτοκίνητό του υπάλληλο των ΕΛΤΑ – Διαφώνησαν για ένα δέμα
- Από την Bundesliga στο McDonald’s: Η δεύτερη ζωή του Αλεξάντερ Νούρι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/john-hernandez-i1TgEOhyH48-unsplash-315x220.jpg)






































![Χρυσή βίζα: Γιατί επενδύουν στην Αθήνα Ιρανοί και Τούρκοι [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ot_golden_world-1-315x220.jpg)



![Ελαιόλαδο: Νέο τοπίο αλλά με αβεβαιότητες – Πώς εξελίσσεται παραγωγή και τιμές [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ελαιολαδο-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442