Πρώτος ο Πανελλήνιος, κακός ο Αρης, νέα ήττα για την Καβάλα στα «Μαυροσκούφεια»
Ο Πανελλήνιος άρεσε, o Αρης προβλημάτισε. Οι «Ολυμπιονίκες» επικράτησαν του Αρη με 68-63 και κατέκτησαν την πρώτη θέση στο τουρνουά «Μαυροσκούφεια». Η άμυνα ζώνης αποτέλεσε το κλειδί της επιτυχίας για την ομάδα του Πανελληνίου που είχε τις λύσεις από την περιφέρεια. Από την άλλη πλευρά, ο Αρης έδειξε ανέτοιμος με σαφέστατο πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού. Ήττα - αποκλεισμός της Καβάλας από τη Λουκόιλ Ακαντέμικ με 76-67.
89
Ο Πανελλήνιος άρεσε, o Αρης προβλημάτισε. Οι «Ολυμπιονίκες» επικράτησαν του Αρη με 68-63 και κατέκτησαν την πρώτη θέση στο τουρνουά «Μαυροσκούφεια».
Η άμυνα ζώνης αποτέλεσε το κλειδί της επιτυχίας για την ομάδα του Πανελληνίου που είχε τις λύσεις από την περιφέρεια. Από την άλλη πλευρά, ο Αρης έδειξε ανέτοιμος με σαφέστατο πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού.
Το πρώτο ημίχρονο ουσιαστικά επιβεβαίωσε την ανετοιμότητα και των δύο ομάδων. Απόντος του Κίκι Κλαρκ, ο Αρης είχε αδυναμίες στην οργάνωση του παιχνιδιού, γεγονός που αύξησε τις αρμοδιότητες του Νίκου Χατζηβρέττα.
Αμυντικά, δεν κατάφερε να περιορίσει την δράση του Ιαν Βουγιούκα, καθώς η βοήθεια που περίμενε ο Δήμος Ντικούδης, τις περισσότερες φορές πήγαινε καθυστερημένα.
Ο μεν Πανελλήνιος δεν κατάφερε να βρει «αντίδοτο» στο μαρκάρισμα του Ντικούδη που ως κοντύτερος, πιο ελαφρύς από τον Βουγιούκα, πρόσφερε πόντους στον Αρη.
Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ 9-9 (5), ενώ στο πρώτο δεκάλεπτο το σκορ ήταν 23-22. Η ποιότητα του αγώνα ήταν κάκιστη στη δεύτερη περίοδο.
Ο Πανελλήνιος βασίστηκε στην αποτελεσματικότητα του διδύμου Μπλάκνεϊ – Χαραλαμπίδη, καθώς ο τελευταίος πέτυχε δέκα πόντους στη δεύτερη περίοδο.
Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 33-36 χάρη σε τρίποντο του Χαραλαμπίδη στην εκπνοή. Οι άμυνες χαλάρωσαν στην τρίτη περίοδο.
Ο Πανελλήνιος έκανε πολλές απόπειρες για να «τελειώσει» το παιχνίδι βασιζόμενος στην περιφερειακή γραμμή του, αλλά ο Αντριου Μπετς φρόντισε να διατηρήσει τον Αρη μέσα στο παιχνίδι (54-58, 30).
Το συγκρότημα του Ηλία Ζούρου χρησιμοποίησε πολλά περισσότερα λεπτά άμυνα ζώνης στην τελευταία περίοδο και ουσιαστικά εκμηδένισε τα επιθετικά όπλα του Αρη.
Προηγήθηκε άλλωστε με 56-66 (35), ενώ χαρακτηριστικό γεγονός ήταν ότι οι «κίτρινοι» στα εννιά λεπτά της τελευταίας περιόδου πέτυχαν μόλις επτά πόντους!
ΑΡΗΣ: Χρυσικόπουλος, Αργυρόπουλος 2, Μούρτος, Μπετς 14, Ντέι 7(1), Ρίτσαρντσον 5, Χατζηβρέττας 10(1), Ντικούδης 10, Σκορδίλης, Μπέλσερ 5, Κακιούζης 10(1).
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ: Ξανθόπουλος 2, Όστοιτς 3, Χαραλαμπίδης 14(1), Κολώκας 2, Γιόνσεν 7(1), Σμιθ 12(1), Πέτρουλας 2, Τσακαλέρης 2, Μπλάκνεϊ 13(1), Ντέιβις, Βουγιούκας 11.
Καβάλα – Λουκόιλ Ακαντέμικ 67-76
Με αρνητικό αποτέλεσμα, όπως ίσχυσε και την Κυριακή, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης από τον Πανελλήνιο, αποχαιρέτησε τη Δευτέρα τα «Μαυροσκούφεια» η Καβάλα, η οποία ηττήθηκε από την Λουκόιλ Ακαντέμικ με 67-76.
Ξεχώρισε για τη Μακεδονική ομάδα, ο Ρίτσαρντ Σιλντς και δεν αγωνίστηκαν οι Λορέντζο Γουέιντ, Σον Χαφ, Χριστόφορος Στεφανίδης, Δημήτρης Αθανασιάδης.
Δεκάλεπτα: 15-21, 34-34, 48-54, 67-76
ΚΑΒΑΛΑ: Νίκου 2, Αλεξάντερ 15, Αγγελόπουλος 4, Ηλιάδης 4, Σιλντς 26 (4), Παπαιωακείμ 6, Σιγκούνας 2, Τσέρανιτς 5, Γκούστας 3 (1).
ΛΟΥΚΟΪΛ ΑΚΑΝΤΕΜΙΚ: Βαρμπάνοφ, Τζερασίμοβιτς 20 (1), Κοστόφ 1, Βεσελίνοφ 9 (1), Νικόλοφ, Ράσελ 11, Γουέλς 9 (2), Μίρκοβιτς 9 (1), Μπράουν 17.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λουτσέσκου: «Είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους μας» – Τα δεδομένα για τον Κωνσταντέλια
- «Σφυροκοπούν» την Κρήτη οι θυελλώδεις άνεμοι: Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες και θερμοκήπια
- ΓΣΕΕ: Οδηγίες για την ασφάλεια των εργαζομένων σε συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων
- Ο πλανήτης βρίσκεται σε «υδατική χρεοκοπία», προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Ροζίνιορ: «Αμφίβολος ο Φερνάντες, γυρίζουν Εστεβάο και Γκούστο»
- Ιράν: «Όπως έστρωσες, θα κοιμηθείς» – Το δηκτικό σχόλιο Αραγτσί για την Ευρώπη και τις απειλές Τραμπ

