Ελληνική αποστολή με κωδικό… από τη Ρωσία με αγάπη
Ο στόχος της πρόκρισης στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ έχει επιτευχθεί για την Εθνική ανδρών που μετράει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς. Αυτό, όμως, δεν αρκεί στον Γιόνας Καζλάουσκας και τους παίκτες του, οι οποίοι θέλουν να κατακτήσουν και την πρωτιά στον 5ο όμιλο. Για να συμβεί αυτό η Ελλάδα χρειάζεται απόψε (19:15) νίκη απέναντι στους Ρώσους. Χωρίς τον Κουφό θα παίξει η εθνική
-Tα σχόλια των Π.Βασιλόπουλου και Ηλ.Ζούρου στα blog τους στο in.gr/sports
-To αφιέρωμα του in.gr/sports για το Eυρωμπάσκετ 2009
89
Ο στόχος της πρόκρισης στην προημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ έχει ήδη επιτευχθεί για την Εθνική ανδρών του μπάσκετ που μετράει τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Αυτό, όμως, δεν αρκεί στον Γιόνας Καζλάουσκας και τους παίκτες του, οι οποίοι θέλουν να κατακτήσουν και την πρωτιά στον 5ο όμιλο. Για να συμβεί αυτό η Ελλάδα θέλει νίκη απέναντι απόψε (19:15) απέναντι στους Ρώσους του Ντέιβιντ Μπλατ.
Η Ελλάδα θα προσπαθήσει να συνεχίσει το αήττητο σερί της απέναντι στους Ρώσους, που επίσης ξεκίνησαν με νίκη τη Β φάση, επικρατώντας με 62-59 της Κροατίας.
Αυτή ήταν η μόλις δεύτερη νίκη των αποδυναμωμένων ρώσων στο τουρνουά, καθώς στην Α φάση, η μόνη ομάδα που κατάφεραν να νικήσουν ήταν η Λετονία. Μέρα με τη μέρα, όμως, το σύνολο του Μπλατ δείχνει να βελτιώνεται και η Ελλάδα πρέπει να αγωνιστεί συγκεντρωμένα, αν δεν θέλει να βρεθεί προ εκπλήξεως.
Η Ελλάδα προέρχεται, άλλωστε από τη δύσκολη νίκη επί της Γερμανίας και μία καλή εμφάνιση απέναντι στους ρώσους θα ανέβαζε την ψυχολογία. Το κυριότερο όλων όμως είναι η νίκη, όπως και αν έρθει.
Με δεδομένο ότι οι Γάλλοι είναι το φαβορί στην αναμέτρηση με τους Κροάτες, η Ελλάδα θα παίξει στην τελευταία αγωνιστική της Β φάσης απέναντι στην παρέα του Τόνι Πάρκερ την πρωτιά του ομίλου.
Πρέπει, όμως, να φτάσει χωρίς απώλειες ως εκείνη τη μέρα. Ο προπονητής των Ρώσων παραδέχθηκε πως η Ελλάδα είναι το φαβορί της αναμέτρησης: «Η Ελλάδα έχει πολύ δυνατή ομάδα. Είναι εξίσου ισχυρή με την περίοδο που είχε στον πάγκο της τον Γιαννάκη. Ωστόσο, έχει κάποιες αδυναμίες, τις οποίες πρέπει να εκμεταλλευθούμε», σχολίασε ο Μπλατ.
Από την πλευρά του ο Καζλάουσκας περιμένει από τους Έλληνες διεθνείς να δείξουν το καλό πρόσωπο που έχει οδηγήσει την ομάδα μας σε τέσσερις νίκες έως τώρα στη διοργάνωση. Μεγαλύτερη ταχύτητα στις επιθέσεις πέντε εναντίον πέντε και συγκέντρωση για 40 λεπτά περιμένει να δει ο Λιθουανός.
Οριστικά χωρίς Κουφό
Οριστικά χωρίς τον Κώστα Κουφό θα παραταχθεί η Εθνική απέναντι στη Ρωσία στις 19:15 ώρα Ελλάδας για τη 2η ημέρα του 5ου ομίλου στη β΄ φάση.
Ο διεθνής σέντερ παρουσίασε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, ενώ έχει ανέβει και η θερμοκρασία του (δέκατα). Ο Γιόνας Καζλάουσκας δεν μπορεί να υπολογίζει στον νεαρό ομογενή σήμερα, αφού κρίθηκε σκόπιμο να παραμείνει κλινήρης στο ξενοδοχείο και να μην ακολουθήσει την αποστολή στο κλειστό Ούτσνιτσκα του Μπίντγκος.
Η παράδοση…
Ελλάδα και Ρωσία θα συναντηθούν την Κυριακή για 14η φορά στην ιστορία τους. Μέχρι σήμερα σε σύνολο δεκατριών αναμετρήσεων η Ρωσία έχει 7 νίκες, έναντι 6 των ελλήνων. Συνεπώς η Ελλάδα πάει για την… ισοφάριση.
Τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν στο Ευρωμπάσκετ του 2007. Η Ρωσία είχε νικήσει την Εθνική μας στην Α φάση της διοργάνωσης και ως γνωστόν στην συνέχεια έφτασε μέχρι και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- Λαγκάρντ: Οι ΗΠΑ συμπεριφέρονται περίεργα ως σύμμαχοι – Η ΕΕ θα προσδιορίσει τη στάση της μετά την ομιλία Τραμπ
- Ιαπωνία: Ισόβια κάθειρξη στον δολοφόνο του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε
- «Φαρσοκωμωδία» CIA-Ροντρίγκες: Γιατί η διάδοχος του Μαδούρο είναι τόσο θερμή με τον απαγωγέα του;
- Ο Γιάννης Μώραλης στην ετήσια εκδήλωση του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
- Τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός να βρεθεί απευθείας στη League Phase του Champions League την επόμενη σεζόν
- Κυβέρνηση: Μετρά τις πληγές της από τα μπλόκα – Θυμήθηκε την «εθνική συναίνεση» για τον πρωτογενή τομέα


