Εγκατέλειψε τη Μόσχα δημοσιογράφος που αποκάλυψε την υπόθεση του Arctic Sea
Ο δημοσιογράφος Μιχαήλ Βοϊτένκο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Ρωσία, όταν αποκάλυψε ότι το πλοίο Arctic Sea, το οποίο εξαφανίστηκε για τρεις εβδομάδες καθ οδόν από τη Φινλανδία προς την Αλγερία, μετέφερε μυστικά ρωσικά όπλα στη Μέση Ανατολή. «Σε κίνδυνο η ζωή μου» λέει ο ίδιος.
91
Ο δημοσιογράφος Μιχαήλ Βοϊτένκο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Ρωσία, όταν αποκάλυψε ότι το πλοίο Arctic Sea, το οποίο εξαφανίστηκε για τρεις εβδομάδες καθ οδόν από τη Φινλανδία προς την Αλγερία, μετέφερε μυστικά ρωσικά όπλα στη Μέση Ανατολή.
Ο ίδιος δήλωσε ότι του ζητήθηκε να φύγει από τη Μόσχα, αλλιώς θα ερχόταν αντιμέτωπος με την πιθανότητα σύλληψης.
Ο Μ.Βοϊτένκο, αρχισυντάκτης του ρωσικού διαδικτυακού περιοδικού για τη ναυσιπλοΐα Sovfrakht, έφυγε από τη χώρα την Τετάρτη, λέγοντας ότι ενδέχεται να μην επιστρέψει, μιας και η ζωή του θα αντιμετώπιζε κίνδυνο.
Ο δημοσιογράφος είχε δηλώσει ότι «από τα βασικά γεγονότα, ακόμα και χωρίς άλλες υποθέσεις, είναι ξεκάθαρο ότι δεν επρόκειτο για απλή πειρατεία […] Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Αυτά τα νερά είναι από τα καλύτερα αστυνομευόμενα στον κόσμο. Δεν μπορείς απλά να κρύψεις ένα πλοίο για εβδομάδες χωρίς ανάμιξη της κυβέρνησης».
Η επίσημη εξήγηση της Μόσχας για το θρίλερ του Arctic Sea, το οποίο εντοπίστηκε από το ρωσικό στόλο κοντά στο Πράσινο Ακρωτήρι στα μέσα Αυγούστου, είναι ότι το πλοίο έπεσε στα χέρια πειρατών. Οι οκτώ συλληφθέντες παραμένουν υπό κράτηση μαζί με τον κυβερνήτη και το ρωσικό πλήρωμα.
Δημοσιογράφοι υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι το πλοίο έγινε στόχος ισραηλινής επιχείρησης επειδή μετέφερε όπλα σε χώρες της Μέσης Ανατολής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων μετά το Πάσχα στα σούπερ μάρκετ
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Πλοίο διέσχισε τα Στενά του Ορμούζ παρά τον ναυτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ – «Προκαταρκτικές συνομιλίες» Λιβάνου και Ισραήλ
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442