Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ανοίγει τα χαρτιά του για τις πρόωρες εκλογές ο Κώστας Καραμανλής

Ανοίγει τα χαρτιά του για τις πρόωρες εκλογές ο Κώστας Καραμανλής

Τηλεοπτικό διάγγελμα απευθύνει από λεπτό σε λεπτό ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ανακοινώνοντας τις οριστικές του αποφάσεις για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. Οι φήμες μιλούν για κάλπες στις 4 Οκτωβρίου. Στην Ιπποκράτους ο Γιώργος Παπανδρέου για να «απαντήσει» σε όσα δηλώσει ο πρωθυπουργός.

28

Τηλεοπτικό διάγγελμα αναμένεται να απευθύνει στις 8 το βράδυ ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ανακοινώνοντας τις οριστικές του αποφάσεις για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

Τις τελευταίες ώρες εντάθηκαν οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες η ημερομηνία των εκλογών έχει «κλειδώσει» για τις 4 Οκτωβρίου.

Εν όψει των ανακοινώσεων Καραμανλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου έφθασε στα γραφεία του Κινήματος στην οδό Ιπποκράτους, από όπου και αναμένεται να «απαντήσει» σε όσα δηλώσει ο πρωθυπουργός.

«Δεν έχω να πω τίποτα σε σενάρια» απάντησε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος κληθείς να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων σχετικά με το ενδεχόμενο να προκηρύξει ο πρωθυπουργός πρόωρες εκλογές.

«Δεν έχω κάτι να σας ανακοινώσω» ήταν εξάλλου η απάντηση του κ. Αντώναρου στην ερώτηση εάν ο Κώστας Καραμανλής θα επισκεφτεί την Πέμπτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών έχει διχάσει τις προηγούμενες ημέρες τόσο την κυβέρνηση όσο και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Την Τρίτη, οι βουλευτές της ΝΔ επιχείρησαν να κλείσουν ραντεβού στο Μαξίμου, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Τελικά, η κίνηση αποσοβήθηκε με παρέμβαση του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Γιάννη Τραγάκη.

Σε εκλογική ετοιμότητα βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Η προσφυγή στις κάλπες θα είναι ομολογία της αποτυχίας και των αδιεξόδων του κ. Καραμανλή. Θα είναι απόδραση δια των εκλογών» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Κοινοβουλευτικού του Κινήματος.

«Σε κάθε περίπτωση ο λαός πρέπει να βρεθεί σε συσπείρωση με το ΚΚΕ στη δράση και στην κάλπη, ώστε να αντιμετωπίσει τη ληστεία από την πλουτοκρατία που θα δυναμώσει, είτε στην κυβέρνηση είναι η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ» σχολίασε το ΚΚΕ το ενδεχόμενο της κάλπης.

«Το πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τόπος δεν είναι το αν αύριο ο πρωθυπουργός θα προκηρύξει εκλογές, ή αν αυτές θα προκληθούν από τη στάση του ΠΑΣΟΚ τον Μάρτη. Το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε να έχουμε μια κοινωνία με χιλιάδες νέους ανθρώπους άνεργους, όμηρους ενός πελατειακού συστήματος ή αν θα υπάρξει μία ασπίδα αλληλεγγύης με αξιοπρεπείς μισθούς και εργασία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο