Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Δεκαπενταύγουστος των πολιτικών αρχηγών στη σκιά της Siemens

Δεκαπενταύγουστος των πολιτικών αρχηγών στη σκιά της Siemens

Η υπόθεση Siemens κυριάρχησε στα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών τον Δεκαπενταύγουστο. Από την Κομοτηνή ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη υπεράσπισης του κύρους της πολιτικής ζωής, την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου από την Πάρο εξαπέλυε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης που ανέχεται και επιβραβεύει την ατιμωρησία. Το αύριο θα είναι καλύτερο, το μήνυμα του Προέδρου.

30

Η υπόθεση Siemens κυριάρχησε στα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών τον Δεκαπενταύγουστο. Από την Κομοτηνή ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη υπεράσπισης του κύρους της πολιτικής ζωής, την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου από την Πάρο εξαπέλυε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης που ανέχεται και επιβραβεύει την ατιμωρησία.

Αναλυτικά, από την Κομοτηνή ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στην ανάγκη υπεράσπισης του κύρους της πολιτικής ζωής. O κ. Καραμανλής τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει προσήλωση στην υπεράσπιση της ποιότητας της Δημοκρατίας, αφοσίωση στα διδάγματα της ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού και ζήτησε από όλους υπευθυνότητα, συστράτευση και εθνική ομοψυχία για να μπορέσει η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις «μεγάλες και καθοριστικές» προκλήσεις.

https://www.in.gr/news/Reviews/Review598581/assets/ok.gif Η ομιλία Καραμανλή

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών, ο πρωθυπουργός έστειλε «ξεκάθαρο και ανυπόκριτο μήνυμα στους γείτονές μας».

Για τη μεν Τουρκία είπε ότι η ευρωπαϊκή πορεία της περνά μέσα από τον σεβασμό των διεθνών συνθηκών, για τη δε ΠΓΔΜ είπε ότι η Ιστορία αιώνων ούτε διαγράφεται ούτε παραγράφεται.

https://www.in.gr/news/Reviews/Review598581/assets/ok.gif Μηνύματα σε Αγκυρα και ΠΓΔΜ

Από Πάρο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης με αιχμή την υπόθεση Siemens.

δήλωσε πως ο πολίτης πληγώνεται από απαράδεκτες συμπεριφορές στον πολιτικό βίο της χώρας τα τελευταία χρόνια.

«Πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ανατροπές σε ένα πολιτικό σύστημα που ανέχεται και επιβραβεύει πολλές φορές την αδιαφάνεια, τη διαφθορά και την ατιμωρησία», είπε και τόνισε: «Να τολμήσουμε για μια Πολιτεία, η οποία τηρεί κανόνες, αξίες, μια ευνομούμενη Πολιτεία που σέβεται τον πολίτη».

https://www.in.gr/news/Reviews/Review598581/assets/ok.gif Η παρέμβαση του Γ.Παπανδρέου

Αναφορές στην υπόθεση Siemens είχαν και οι δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη μετά τη Θεία Λειτουργία της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αρκίτσα Φθιώτιδας.

«Εύχομαι η Παναγία να συγχωρήσει όσους αμαρτάνουν εις βάρος της Ελλάδας» είπε ο κ. Καρατζαφέρης και, ερωτηθείς για την υπόθεση Siemens δήλωσε πως «η Βουλή θα πρέπει να καλέσει τον συνήγορο του κ. Χριστοφοράκου για να εξηγήσει τα όσα ισχυρίζεται». 

Στην «κρίση των θεσμών που διέρχεται η κοινωνία μας» αναφέρθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο οποίος βρέθηκε στην Παναγία Σουμελά.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνέστησε στους πιστούς να μην μένουν στις δυσκολίες, να βλέπουν μπροστά και να αισιοδοξούν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο