Τρεις Αμερικανοί τουρίστες συνελήφθησαν την Παρασκευή από τις ιρανικές αρχές, επειδή διέσχισαν τα σύνορα μεταξύ Ιράν και Ιράκ. Την είδηση επιβεβαίωσε το Ιράν, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν.
Τρεις Αμερικανοί τουρίστες συνελήφθησαν την Παρασκευή από τις ιρανικές αρχές, επειδή διέσχισαν τα σύνορα μεταξύ Ιράν και Ιράκ.
Το τηλεοπτικό κανάλι Αλ-Τζαζίρα, που εδρεύει στο Κατάρ, είχε μεταδώσει πως τρεις Αμερικανοί τουρίστες απήχθησαν στο βόρειο Ιράκ.
Σύμφωνα με πηγή ασφαλείας του Κουρδιστάν πρόκειται για δύο άνδρες και μία γυναίκα.
Το CNN, που επικαλείται υψηλόβαθμο αξιωματούχο του ιρακινού Κουρδιστάν, αναφέρει πως οι τουρίστες συνελήφθησαν ενώ βρίσκονταν για περίπατο στα όρη του βορείου Ιράκ.
Σύμφωνα με τον Κούρδο αξιωματούχο, τον οποίο επικαλείται το κανάλι, οι τρεις τουρίστες τηλεφώνησαν σε έναν φίλο τους που είχε μείνει στο Ιράκ για να τον ενημερώσουν ότι είχαν χαθεί και βρίσκονταν περικυκλωμένοι από στρατιώτες που μιλούσαν φαρσί, την ιρανική γλώσσα.
Το Ιράν επιβεβαίωσε την είδηση. Σύμφωνα με πηγή στο υπουργείο Εσωτερικών του Ιράν, οι Αμερικανοί πολίτες αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των συνοριακών φρουρών
Το Αμερικανικό Πεντάγωνο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη δήλωσε ότι ερευνά τις συνθήκες εξαφάνισης των τριών Αμερικανών.
Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών.
Πληροφορίες που μετέδωσε το BBC αναφέρουν ότι αμερικανικά ελικόπτερα και οχήματα ερευνούν την περιοχή.