Ισχυρός σεισμός έφερε τη Νέα Ζηλανδία πιο κοντά στην Αυστραλία
Ο ισχυρότερος σεισμός που έχει καταγραφεί φέτος στον πλανήτη, έντασης 7,8 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, κυριολεκτικά τέντωσε τη Νέα Ζηλανδία την περασμένη εβδομάδα και την έφερε λίγο πιο κοντά στη νοτιοανατολική Αυστραλία.
36
Ο ισχυρότερος σεισμός που έχει καταγραφεί φέτος στον πλανήτη, έντασης 7,8 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, κυριολεκτικά τέντωσε τη Νέα Ζηλανδία την περασμένη εβδομάδα και την έφερε λίγο πιο κοντά στη νοτιοανατολική Αυστραλία.
Η Θάλασσα της Τασμανίας που χωρίζει τις δύο χώρες, πλάτους 2.250 χιλιομέτρων, στένεψε κατά 30 εκατοστά, ανακοίνωσε την Τετάρτη το νεοζηλανδικό Ινστιτούτο Γεωλογικών και Πυρηνικών Επιστημών.
Η Νέα Ζηλανδία μεγάλωσε ελαφρώς, αφού ανατολικό της άκρο μετακινήθηκε δυτικά ένα εκατοστό και το δυτικό της άκρο 30 εκατοστά προς την ίδια κατεύθυνση, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο σεισμολόγος Κεν Γκλέντχιλ του Ινστιτούτου.
Ο σεισμός της 15ης Ιουλίου, ο ισχυρότερος στην περιοχή της Ν.Ζηλανδίας εδώ και 78 χρόνια, προκάλεσε μικρό τσουνάμι και περιορισμένες υλικές ζημιές, καθώς οι δονήσεις είχαν χαμηλή συχνότητα και εκτονώθηκαν προς τα δυτικά στη μεριά της θάλασσας, αντί στα ανατολικά προς τη μεριά κατοικημένων περιοχών.
Η Νέα Ζηλανδία είναι γενικά σεισμογενής δεδομένου ότι βρίσκεται στο σημείο όπου συναντώνται οι ηπειρωτικές πλάκες της Αυστραλίας και του Ειρηνικού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επίθεση στο Σίδνεϊ: Το ταξίδι των δραστών στις Φιλιππίνες πριν από τη σφαγή και ο ήρωας αστυνομικός
- Η Εφές βλέπει… Ελλάδα για μεταγραφές – Οι τρεις παίκτες που κοιτάζει ο Πάμπλο Λάσο
- Ανοσοθεραπεία στον Καρκίνο: Η επανάσταση που αλλάζει τη θεραπεία
- Οι τελικοί του NBA, οι Σικάγο Μπουλς και το Λας Βέγκας – Το τρελό διήμερο του Ντένις Ρόντμαν στην «πόλη της αμαρτίας» το 1998
- Ψάχνει μόνο νίκη στο ΣΕΦ κόντρα στη Βαλένθια ο Ολυμπιακός
- Θανάσης Τσαλταμπάσης: Θα γίνει μπαμπάς για δεύτερη φορά, η συγκινητική ανάρτηση



