Παγκόσμια πρεμιέρα του θεατρικού έργου «Η Ανάπαυση του Οιδίποδα», διασκευή του «Οιδίποδα Επί Κολωνώ» του Σοφοκλή, παρουσιάζεται την Πέμπτη 23 Ιουλίου, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού. Την παράσταση ενορχήστρωσε ο θεατρικός συγγραφέας και συνθέτης Robert Montgomery και σκηνοθέτησε η Susan Einhorn Η Παγκόσμια πρεμιέρα του θεατρικού έργου «Η Ανάπαυση του Οιδίποδα», διασκευή του «Οιδίποδα Επί Κολωνώ» […]
Παγκόσμια πρεμιέρα του θεατρικού έργου «Η Ανάπαυση του Οιδίποδα»,διασκευή του «Οιδίποδα Επί Κολωνώ» του Σοφοκλή, παρουσιάζεται την Πέμπτη 23 Ιουλίου, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού. Την παράσταση ενορχήστρωσε ο θεατρικός συγγραφέας και συνθέτης Robert Montgomery και σκηνοθέτησε η Susan Einhorn
Η Παγκόσμια πρεμιέρα του θεατρικού έργου «Η Ανάπαυση του Οιδίποδα»,διασκευή του «Οιδίποδα Επί Κολωνώ» του Σοφοκλή, παρουσιάζεται την Πέμπτη 23 Ιουλίου, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, στο μέρος όπου ο Σοφοκλής έζησε και έγραψε το έργο, και ο Οιδίποδας κατά το μύθο εξαφανίστηκε – ή πέθανε.
Το θεατρικό έργο, το οποίο θα μεταφερθεί και θα παιχθεί στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2009, έγραψε και ενορχήστρωσε ο θεατρικός συγγραφέας και συνθέτης Robert Montgomery και σκηνοθέτησε η Susan Einhorn, καθηγήτρια θεάτρου και σκηνοθέτις. Στο έργο λαμβάνει μέρος ο ηθοποιός του Broadway David Little, στο ρόλο του Οιδίποδα, καθώς και ηθοποιοί της Δραματικής Σχολής του πανεπιστημίου Queens College, που θα ερμηνεύσουν τους λοιπούς ρόλους και θα συνδράμουν στη γενική στήριξη του έργου.
Οι Montgomery, Einhorn και Little έχουν στο ενεργητικό τους μακροχρόνια συνεργασία, ιδιαίτερα στα έργα του Οιδίποδα. Στην παρούσα διασκευή θα συνεργαστούν με τον Αλέξανδρο Χαλάψη, Διευθυντή του τμήματος μουσικής του UIndy Athens και του συνόλου δωματίου BIOS του Πανεπιστημίου.
Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ο Robert Montgomery, η Susan Einhorn και ο David Little, θα διδάξουν σεμινάρια και μαθήματα ηθοποιίας στο UIndy Athens, καθοδηγώντας και εκπαιδεύοντας τους φοιτητές στο έργο του Σοφοκλή και στη διασκευή του. Συγχρόνως, οι φοιτητές θα παρακολουθήσουν μαθήματα σχετικά με την ελληνική κουλτούρα για την πληρέστερη αντίληψη της κλασικής και σύγχρονης ελληνικής εμπειρίας τους.
Η παράσταση θα δοθεί στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους.
Η παραγωγή προσφέρεται από το πανεπιστήμιο Queens College του City University of New York με την υποστήριξη του Athens Campus του University of Indianapolis (UIndy Athens) στο κοινό της Αθήνας, και τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού, του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Αθηναίων, καθώς και της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.
Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο τηλ. 210 32 37 077 ή στο 210 32 39 908.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας