Δυο νέα, γιγάντια κέντρα δεδομένων εγκαινιάζει η Microsoft
Η Microsoft εγκαινίασε στο Δουβλίνο τo μεγαλύτερο data center που έχει κατασκευάσει εκτός των ΗΠΑ και ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει ένα ακόμα μεγαλύτερο στο Σικάγο. Οι νέες εγκαταστάσεις θα υποστηρίζουν τη νέα μηχανή αναζήτησης Bling και την πλατφόρμα Azure για cloud computing.
36
Η Microsoft εγκαινίασε στο Δουβλίνο τo μεγαλύτερο data center που έχει κατασκευάσει εκτός των ΗΠΑ και ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει ένα ακόμα μεγαλύτερο στο Σικάγο. Οι νέες εγκαταστάσεις θα υποστηρίζουν τη νέα μηχανή αναζήτησης Bling και την πλατφόρμα Azure για cloud computing.
Όπως αναφέρει την Πέμπτη το CNet, το κέντρο δεδομένων στο Δουβλίνο καταλαμβάνει έκταση 28.150 τετραγωνικών μέτρων και καταναλώνει 5,4 Megawatt ηλεκτρικού ρεύματος -ισχύς που προβλέπεται να αυξηθεί αργότερα στα 22,2 MW.
Το Δουβλίνο επελέγη λόγω του ψυχρού κλίματος που διευκολύνει την ψύξη των χιλιάδων διακομιστών του κέντρου, εξήγησε ο Αρνι Τζόζεφμπεργκ, γενικός διευθυντής υπηρεσιών υποδομών στο Microsoft Global Foundation Services.
Στις 20 Ιουλίου η Microsoft θα εγκαινιάσει ένα ακόμα «mega data center» στο Σικάγο, με έκταση άνω των 65.000 τετραγωνικών μέτρων και κατανάλωση 30-60 Megawatt.
Τα δύο τρίτα της τεράστιας εγκατάστασης θα φιλοξενεί διακομιστές συσκευασμένους μέσα σε κοντέινερ. Η διάταξη αυτή μειώνει σημαντικά το χρόνο προετοιμασίας των διακομιστών και δεκαπλασιάζει την πυκνότητά τους σε σχέση με τα παραδοσιακά κέντρα δεδομένων.
Τα δύο νέα κέντρα θα τρέχουν διαδικτυακές υπηρεσίες της Microsoft, συμπεριλαμβανομένης της νέας μηχανής αναζήτησης Bling και της Πλατφόρμας Υπηρεσιών Azure, μιας υπηρεσίας cloud computing που απευθύνεται σε εταιρικούς πελάτες.
Ο Ρέι Ότζι, επικεφαλής αρχιτεκτονικής λογισμικού στην εταιρεία, δήλωσε πρόσφατα ότι στο σύντομο μέλλον η διαδικτυακή βιομηχανία θα χρειάζεται κέντρα δεδομένων «παντού στον κόσμο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα δάκρυα και η ντροπή: Η Κλερ Ντέινς δεν μπορούσε να διαχειριστεί ότι έμεινε έγκυος στα 44 της χρόνια
- Ελευσίνα: Σε ετοιμότητα αεροσκάφος C-130 για τη μεταφορά τραυματιών φιλάθλων του ΠΑΟΚ
- Το… τρελό ποσό που ζήτησε η Μπενφίκα από την Αλ Χιλάλ για τον Παυλίδη (pics)
- Επτά εκατομμύρια ευρώ για έργα στην Πεντέλη-Στο επίκεντρο το αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή του Νοσοκομείου
- Έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πότε θα πλήξουν την Αττική
- Καιρός: Βαρομετρικό χαμηλό φέρνει πολλές βροχές την Πέμπτη – Τι λένε οι μετεωρολόγοι για τη νέα κακοκαιρία
