Προβληματισμός και στάση αναμονής από τους «μικρούς» μετά τα exit polls
Με ανάμεικτα συναισθήματα υποδέχθηκαν οι επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων της Αριστεράς τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ενώ στον ΛΑΟΣ αναμένουν το πραγματικό αποτέλεσμα για να κάνουν τις εκτιμήσεις τους.
30
Με ανάμεικτα συναισθήματα υποδέχθηκαν οι επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων της Αριστεράς τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ενώ στον ΛΑΟΣ αναμένουν το πραγματικό αποτέλεσμα για να κάνουν τις εκτιμήσεις τους.
Αναλυτικά, ο Θανάσης Παφίλης, επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ δήλωσε: «Ο δικομματισμός παραμένει ισχυρός… Αλματα δεν περιμένουμε, αν δεν ανέβει το λαϊκό κίνημα.»
Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Χουντής τόνισε ότι για τα αποτελέσματα που έδειξαν τα exit polls «έχουμε όλοι ευθύνη», ενώ χαρακτήρισε δύσκολη τη σημερινή αναμέτρηση για τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες συσπείρωσης των αριστερών δυνάμεων», επισήμανε χαρακτηριστικά.
«Ο,τι ποσοστό είναι πάνω από τις προηγούμενες εκλογές είναι θετικό», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κ.Αϊβαλιώτης δήλωσε: «Βλέπουμε ότι τα exit polls δίνουν μια συγκεκριμένη θέση, αλλά θα περιμένουμε τα αποτελέσματα της κάλπης, για να δούμε ποιο θα είναι το πραγματικό εκλογικό αποτέλεσμα για τον ΛΑΟΣ».
Με τη σειρά του ο Κυριάκος Βελόπουλος του ΛΑΟΣ τόνισε: «Επιδοκιμάστηκε το κόμμα μας και οι επιλογές του προέδρου μας».
Από την πλευρά του, ο Αντώνης Καφετζόπουλος, υποψήφιος του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων τόνισε:«Θα ήταν καλό να υπογραμμίσουμε ότι για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση γεννιέται ένας χώρος που δεν είναι διάσπαση κάποιας άλλης δύναμης, αλλά έχει μία διαφορετική πλατφόρμα. Το θέμα της οικολογίας έχει ανέβει ψηλά στην ημερήσια διάταξη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Δημοκρατικοί και υπερσυντηρητικοί διερωτώνται για την ψυχική υγεία του προέδρου Τραμπ
- Χάποελ Τελ Αβίβ – Φενέρμπαχτσε 95-80: Όνειρα τετράδας με Μίτσιτς και Μπράιαντ
- Εσωκομματικές βολές από Βλάχο για «διαχρονικές παθογένειες» και «ασυμβίβαστο» – Ζητά σύγκληση ΚΟ μετά το Πάσχα
- Ξέσπασμα Μουρίνιο κατά των παικτών του
- Ελλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ: Επιστροφή στον διάλογο και σεβασμός του Δικαίου της Θάλασσας στα Στενά του Ορμούζ
- LIVE: Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου
- Ιράκ: Η απαχθείσα Αμερικανίδα δημοσιογράφος Σέλι Κίτελσον αφέθηκε ελεύθερη, σύμφωνα με αξιωματούχο
- LIVE: Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Άρσεναλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442