Πυρά Αλ.Τσίπρα κατά κυβέρνησης από το Μεσολόγγι εν όψει των ευρωεκλογών
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το Μεσολόγγι όπου κάνει περιοδεία ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τους πολίτες στις ευρωεκλογές να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα σε όσους «θέλουν να κάνουν το μέλλον μας πιο αβέβαιο».
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το Μεσολόγγι όπου κάνει περιοδεία ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τους πολίτες στις ευρωεκλογές να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα σε όσους «θέλουν να κάνουν το μέλλον μας πιο αβέβαιο».
«Αισθάνομαι ότι τούτες τις ώρες η κοινωνία μας είναι μια πολιορκημένη κοινωνία από τις δυνάμεις εκείνες που θέλουν να συνεχίζει σε αυτή την χώρα ο πλούτος να μοιράζεται άδικα. Οι φτωχοί να γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Τσίπρας..
Στην συνέχεια ο πρόεδρος του Συνασπισμού έκανε λόγο «για το κόμμα των πλουσίων που δεν κατεβαίνει στις εκλογές, δεν λαμβάνει μέρος στις δημοσκοπήσεις», αλλά είναι όπως είπε «κυρίαρχο».
Και πρόσθεσε: «Όραμά του είναι οι συντάξεις των 200 ευρώ, οι μισθοί των 500 ευρώ, η διάλυση της κοινωνικής συνοχής, η συρρίκνωση των εργασιακών σχέσεων, και η κατάργηση του κοινωνικού κράτους».
Όσον αφορά τις επικείμενες ευρωεκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «οι πολίτες πρέπει να στείλουν στις 7 Ιουνίου ένα ισχυρό μήνυμα, σε όλους όσοι θέλουν να κάνουν το μέλλον μας ακόμα πιο αβέβαιο».
Και κατέληξε: «Ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους όσοι θέλουν να ρίξουν τη νέα γενιά στην απόγνωση, στην εργασιακή αβεβαιότητα».
Ο Αλέξης Τσίπρας έστρεψε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης και κατά την ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Παναγοπούλου στο Αγρίνιο το βράδυ της Παρασκευής.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Συνασπισμού κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανευθυνότητα, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα ελλείμματα και το χρέος.
Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «η κυβέρνηση προστατεύει τους οικονομικά ισχυρούς, υποβάλλει σε ακόμα μεγαλύτερες θυσίες τους φτωχότερους και πρόσθεσε ότι στις ευρωεκλογές «θα φάνε ένα γερό χαστούκι»
Ο πρόεδρος του Συνασπισμού επιτέθηκε και κατά του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «ο Γ. Παπανδρέου εξυπηρέτησε με τον επιμελέστερο τρόπο τις νεοσυντηρητικές πολιτικές που σήμερα καταγγέλλει».