Στο Μπακού για τεστ η εθνική ατομικού της ρυθμικής
Στο Μπακού του Αζερμπαΐτζάν βρίσκονται ήδη οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες του ατομικού γυναικών, καθώς και η ομάδα του ανσάμπλ νεανίδων, προκειμένου να συμμετάσχουν στο 25ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, που θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 17 Μαΐου. Στη διοργάνωση αυτή, στην οποία θα δοκιμαστεί ο νέος κώδικας βαθμολογίας, δεν περιλαμβάνει αγωνίσματα στο ανσάμπλ γυναικών.
26
Στο Μπακού του Αζερμπαΐτζάν βρίσκονται ήδη οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες του ατομικού γυναικών, καθώς και η ομάδα του ανσάμπλ νεανίδων, προκειμένου να συμμετάσχουν στο 25ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, που θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 17 Μαΐου. Στη διοργάνωση αυτή, στην οποία θα δοκιμαστεί ο νέος κώδικας βαθμολογίας, δεν περιλαμβάνει αγωνίσματα στο ανσάμπλ γυναικών.
Με την εθνική ομάδα του ατομικού γυναικών θα αγωνιστούν για πρώτη φορά σε διοργάνωση τόσο υψηλού επιπέδου η Μιχαέλα Μεταλίδου (σχοινάκι, μπάλα, στεφάνι και κορδέλα) και η Ιωάννα Τάχα (στεφάνι), καθώς και η πιο έμπειρη Ευαγγελία Γκουντρουμπή (σχοινάκι, μπάλα και κορδέλα).
Πρώτη εμφάνιση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα κάνουν και οι αθλήτριες του ανσάμπλ νεανίδων. Θα πάρουν μέρος οι Μαριάνθη Ζαφειρίου, Μάγδα Δάγκαρη, Δέσποινα Τσουμαλάκου, Σταυρούλα Σαμαρά και Ιωάννα Χρυσομάλλη, με αναπληρωματική τη Μυρσίνη Θεοδοσιάδου.
«Στο ατομικό γυναικών θα αγωνιστούν τρία κορίτσια, εκτελώντας συνολικά οκτώ προγράμματα, ώστε να βγει η ομαδική κατάταξη. Σε ό,τι αφορά το ανσάμπλ των νεανίδων, το πρόγραμμα των κοριτσιών είναι δροσερό, χαρούμενο, ενώ οι στολές έχουν έντονα χρώματα, που αρμόζουν στην ηλικία τους. Πρόκειται για μία πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα, χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία από αγώνες. Βέβαια, υπάρχει μεγάλη διάθεση για να αγωνιστούν και να κατακτήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν», δήλωσε η πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής ρυθμικής γυμναστικής της ΕΓΟ, Μαρία Παπαδοπούλου.
Στη διοργάνωση του Μπακού, όπου είχε φιλοξενηθεί και το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2007, έχουν δηλώσει συμμετοχή 75 αθλήτριες του ατομικού από 31 χώρες, καθώς και 17 ομάδες ανσάμπλ νεανίδων.
Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας):
Παρασκευή 15 Μαΐου
08:30-16:00: Γενικός αγώνας ατομικού γυναικών (1ο μέρος)
Σάββατο 16 Μαΐου
09:00-10:30: Προκριματικός ανσάμπλ νεανίδων
12:00-18:40: Γενικός αγώνας ατομικού γυναικών (2ο μέρος)
Κυριακή 17 Μαΐου
09:00-09:45: Τελικός ανσάμπλ νεανίδων
11:30-13:40: Τελικοί οργάνων ατομικού γυναικών
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καλλιτεχνική κολύμβηση: Οι τρίδυμες αδελφές Αλεξανδρή επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά από 14 χρόνια στην Αυστρία
- Νέες έρευνες με σκυλιά στο κατεστραμμένο εργοστάσιο της Βιολάντα
- Ισραήλ: Το Ανώτατο Δικαστήριο επιτρέπει προσωρινά τη λειτουργία δεκάδων ΜΚΟ στη Γάζα
- Ιράν: Ολόκληρη η Μέση Ανατολή προετοιμάζεται για πιθανό χτύπημα των ΗΠΑ – Το USS Gerald R. Ford στο Ισραήλ
- Με καθυστέρηση 20 ετών, η Νότια Κορέα περνά στο Google Maps – Ποιες χώρες απομένουν
- Λουτράκι: Το ραντεβού θανάτου με δράστη έναν 17χρονο που αναζητείται – Τουλάχιστον δέκα προσαγωγές





