Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για τη σκανδαλολογία
Φραστική επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε η υπουργός Απασχόλησης, Φ.Πάλλη Πετραλιά, κατηγορώντας το ότι δημιουργεί σκόπιμα κλίμα σκανδαλολογίας. «Σκανδαλολογία δεν υπάρχει αν δεν υπάρχουν σκάνδαλα που δημιουργούνται από παραβατικές συμπεριφορές και έκνομες πράξεις», αντέτεινε ο Χρήστος Παπουτσής.
Φραστική επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, κατηγορώντας το ότι δημιουργεί σκόπιμα κλίμα σκανδαλολογίας, με αποτέλεσμα «να μην μπορούν οι εργαζόμενοι και οι ασφαλισμένοι να καταλάβουν τη σπουδαιότητα των ρυθμίσεων, στις οποίες προχωρεί η κυβέρνηση».
«Δεν σας ενδιαφέρει το πώς θα προχωρήσουμε μπροστά και πώς θα βγούμε από αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Το μόνο, που σας ενδιαφέρει, είναι να κατηγορείτε τη χώρα στο εξωτερικό, όπως έκανε ο πρόεδρός σας, προχθές στο London School of Economics», είπε η κ. Πετραλιά και πρόσθεσε:
«Το νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίζουμε σήμερα, αναδιαρθρώνει, εκσυγχρονίζει, αναβαθμίζει και καθιστά αποτελεσματικότερη, μια κρίσιμη υπηρεσία του Δημοσίου, όπως είναι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Προσπαθούμε μέσα από τις διατάξεις του, να λύσουμε προβλήματα δεκαετιών, που ταλαιπωρούν χιλιάδες εργαζόμενους και ασφαλισμένους. Εξορθολογίζουμε το σύστημα για να πάψουν να υπάρχουν εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, αντέτεινε ότι «σκανδαλολογία δεν υπάρχει, αν δεν υπάρχουν σκάνδαλα, που δημιουργούνται από παραβατικές συμπεριφορές και έκνομες πράξεις. Τα σκάνδαλα υπάρχουν και είναι η πραγματικότητα της σημερινής Ελλάδας της ΝΔ. Αυτά εγείρουν τη σκανδαλολογία» και συμπλήρωσε:
«Τι θέλετε; Να μην συζητάμε για τα σκάνδαλα, που παράγει η ΝΔ; Να τα αποσιωπήσουμε; Τότε σημαίνει συγκάλυψη, συνενοχή και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι να διατεθειμένο να συνεργήσει σε αυτή τη λογική. Κατηγορείται το ΠΑΣΟΚ ότι συμβάλει στην βαθύτατη κρίση αξιών. Εσείς, όμως, είστε που επιλέγετε, είτε τη συγκάλυψη, είτε τη φυγή και προτείνετε την ελαστικοποίηση της συνείδησης των βουλευτών της ΝΔ».
Επιπλέον, απαντώντας στην αποστροφή της κ. Πετραλιά ότι «η εργασία είναι η συγκολλητική δύναμη του ιστού της κοινωνίας», υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει, όταν στην εφαρμοσμένη πολιτική της ΝΔ έχουμε ένα συνεχιζόμενο πρόγραμμα διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και των κεκτημένων τους».