O πρόεδρος της Παραγουάης παραδέχτηκε ότι απέκτησε παιδί όταν ήταν επίσκοπος
Σε μία αιφνιδιαστική κίνηση, ο πρόεδρος της Παραγουάης, Φερνάντο Λούγο, παραδέχτηκε ότι απέκτησε παιδί την περίοδο που τυπικά δεσμεύονταν από τους όρκους αγαμίας των επισκόπων και ενώ είχε παραιτηθεί και κατέλθει στη πολιτική. Αναγνωρίζει την πατρότητα ενός αγοριού δύο ετών.
Ο πρόεδρος της Παραγουάης Φερνάντο Λούγο παραδέχτηκε ότι απέκτησε παιδί την περίοδο που τυπικά δεσμεύονταν από τους όρκους αγαμίας των επισκόπων και ενώ είχε παραιτηθεί και κατέλθει στη πολιτική.
«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για τη σχέση» δήλωσε ο Λούγο που παραδέχτηκε σε αιφνιδιαστική κίνηση από τηλεοράσεως την πατρότητα του παιδιού. Δεν θέλησε να αναφερθεί περισσότερο στο ζήτημα.
Το αγόρι, που γεννήθηκε τον Μάιο του 2007, είναι καρπός της σχέσης του 57χρονου Λούγο με την 26χρονη Βιβιάνα Καρίγιο.
Ο Φερνάντο Λούγο ήταν επίσκπος στο Σαν Πέδρο αλλά παραιτήθηκε από το ισόβιο αξίωμά του το 2004, ώστε να διεκδικήσει την προεδρία της Παραγουάης. Παραιτήθηκε οριστικά το 2006 και εκλέχτηκε στο ύπατο αξίωμα τον Αύγουστο του 2008.
Ωστόσο η άρση του όρκου αγαμίας από τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣτ προς τον Λούγο έγινε μόλις το 2008, αφού δηλαδή είχε γεννηθεί το παιδί, χωρίς όμως αυτό να είναι γνωστό.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.