Πρωτομαγιάτικο ραντεβού «αιωνίων» στο Βερολίνο
Ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό θα βρεθούν αντιμέτωποι στον μεγάλο ημιτελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα, την 1η Μαΐου, στο Βερολίνο, αφού εξασφάλισαν από το βράδυ της Πέμπτης με σπουδαίες εκτός έδρας νίκες, επί της Σιένα και της Ρεάλ Μαδρίτης, αντίστοιχα, την πρόκρισή τους. Οι «πράσινοι» νίκησαν 91-84 κι οι «ερυθρόλευκοι» 78-75 για να προκριθούν αμφότεροι με 3-1 νίκες.
-Γιαννάκης: Μεγάλο βήμα για τον Ολυμπιακό
-Ομπράντοβιτς: Το ευχαριστήθηκαν οι παίκτες μου
-H τρίτη και... φαρμακερή συνάντηση
37
Ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό θα βρεθούν αντιμέτωποι στον μεγάλο ημιτελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα, την 1η Μαΐου, στο Βερολίνο, αφού εξασφάλισαν από το βράδυ της Πέμπτης με σπουδαίες εκτός έδρας νίκες, επί της Σιένα και της Ρεάλ Μαδρίτης, αντίστοιχα, την πρόκρισή τους. Οι «πράσινοι» νίκησαν 91-84 κι οι «ερυθρόλευκοι» 78-75 για να προκριθούν αμφότεροι με 3-1 νίκες.
Επίδειξη ισχύος
Στη Σιένα, ο Παναθηναϊκός πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, έπειτα από αυτήν της Τρίτης, με 91-84 και πέρασε πανηγυρικά στο φάιναλ φορ, έπειτα από απουσία ενός χρόνου. Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είχε το ποβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και δό συνεχόμενα τρίποντα, από Φώτση και Γιασικεβίτσιους την έβαλαν ξανά στη θέση του οδηγού,όταν η Σιένα περνούσε για πρώτη και ελευταία φορά μπροτά στο σκορ στην 4η περίοδο, με 74-72. Ο Μπαίστ με τον Πέκοβιτς έδωσαν 29 πόντους μέσα από τη ρακέτα και παρά την αδυναμία στο μαρκάριμα του ΜακΙντάιρ που τελείωσε το ματς με 35 πόντους, οι πράσινοι έδειξαν ξανά την υπεροχή τους επί των Ιταλών.
Τα δεκάλεπτα: 18-28, 44-47, 60-65, 84-91
ΣΙΕΝΑ: Ντόμερκαντ 2, ΜακΙντάιρ 35 (6), Φίνλεϊ 5 (3), Έζε 8, Καραρέτο 2, Σάτο 5, Λαβρίνοβιτς 6, Καουκένας 15, Ρες, Στόουνρουκ 6.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σπανούλης 11, Περπέρογλου 12 (2), Μπατίστ 15, Φώτσης 8 (2), Νίκολας 19 (5/7 τριπ.), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 2, Πέκοβιτς 14, Γιασικεβίσιους 10.
Στο φάιναλ φορ έπειτα από 10 χρόνια
Με τον Γιάννη Μπουρούση να κάνει το τέλειο παινίδι (25 πόντοι με σχεδόν άριστα ποσοστά, 6 ριμπάουντ, 3 μπλοκ, 2 ασίστ) ο Ολυμπιακος επικράτησε της Ρεάλ μεσα στη Μαδρίτη με 78-75 και με 3-1 νίκες πέρασε στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα για πρώτη φορά έπειτα από 10 χρόνια!
Δίχως τον Νίκολα Βούιτσιτς ο οποίος δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού, η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, απέφυγε τα λάθη του τρίτου ματς και κυρίως είχε συγκέντρωση αλλά και λύσεις. Ο Γιοτάμ Χαλπερίν κι ο Γιώργος Πρίντεζης συνέβαλαν στο σκοράρισμα σε κρίσιμα σημεία, ενώ Παπαλουκάς, Έρτσεγκ κα Τσίλντρες έδωσαν με τη σειρά τους επιπλέον σκορ. Η ψυχραιμία του Λιν Γκριρ από τη γραμμή των βολών, στο τέλος, σφράγισε την μεγάλη επιτυχία των «ερυθρόλευκων».
Tα δεκάλεπτα: 16-20, 41-33, 58-54, 75-78
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ουίνστον 9, Ρέγιες 12, Φαν ντε Σπίγκελ 9, Μούμπρου 3 (1), Ερβέλ 5, Μάσεϊ 8, Μπούλοκ 19 (3), Γιουλ 3 (1), Λόπεθ 4, Τόμας 3.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Παπαλουκάς 8, Τσίλντρες 7, Μπουρούσης 25 (/9/11 διπ.), Χαλπερίν 10 (2), Γκριρ 12 (1), Βασιλόπουλος, Βουγιούκας, Πρίντεζης 9, Έρτσεγκ 7 (1), Τεόντοσιτς, Πάργκο.
Ισοφάρισε 2-2 η Μπαρτσελόνα
Στο άλλο ζευγάρι του φάιναλ φορ, η ΤΣΣΚΑ που έχει ήδη αποκλείσει την Παρτίζαν Βελιγραδίου με 3-0 νίκες, θα περιμένει μέχρι την Τετάρτη για να μάθει τον αντίπαλό της. Η Μπαρτσελ΄να νίκησε την Πέμπτη μέσα στη Βιτόρια την Ταού με το εντυπωσακό 84-63 κι ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 νίκες! Ο πέμπτος και καθοριστικός αγώνας θα γίνει στη Βρκελώνη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Έρχεται παράταση στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων
- Συνταγές: Φακές σούπα
- Κρίσιμη η κατάσταση στη Χιλή από τις φονικές πυρκαγιές – Πολλοί νεκροί, δάση και ολόκληρες πόλεις έγιναν στάχτη
- Νέα 48ωρη απεργία από τους οδηγούς ταξί – Τα αιτήματά τους
- Ύπνος: Πόσο καλό μας κάνουν οι 8 ώρες κάθε βράδυ;


