Τιμητική βράβευση για την Ειρήνη Παππά από το Ίδρυμα της Βουλής
Με το πρώτο βραβείο «Ελληνίδες και Έλληνες παγκόσμιας αναγνώρισης» του Ιδρύματος της Βουλής τιμήθηκε η σπουδαία ηθοποιός Ειρήνη Παππά ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου (27 Μαρτίου). Το βραβείο απένειμε ο πρόεδρος της Βουλής παρουσία του πρωθυπουργού και εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου.
51
Με το πρώτο βραβείο «Ελληνίδες και Έλληνες παγκόσμιας αναγνώρισης» του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία τιμήθηκε η σπουδαία ηθοποιός Ειρήνη Παππά την Παρασκευή 27 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου.
Το βραβείο παρέδωσε στη διεθνούς φήμης τραγωδό ο πρόεδρος της Βουλής Δ.Σιούφας, παρουσία του πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, των πρώην πρωθυπουργών Κ.Σημίτη και Κ.Μητσοτάκη,του υπουργού Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά,των πρώην προέδρων του Κοινοβουλίου Απ.Κακλαμάνη και Α.Μπενάκη-Ψαρούδα και πολλών βουλευτών.
Ανταποκρινόμενη στην ευχή του κ. Σιούφα «να συνεχίσετε για πολλά χρόνια ακόμη το έργο σας για την τέχνη, την Ελλάδα και τον κόσμο», η κ. Παππά μίλησε για το «σχολείο» της, το παλιό εργοστάσιο της «Σάνιτας» στην οδό Πειραιώς, όπου φιλοδοξεί να φέρει τις τραγωδίες και το έργο που έχει παρουσιάσει όλα αυτά τα χρόνια στο εξωτερικό.
«Το βραβείο αυτό εκφράζει την ατομική και συλλογική επιθυμία κάθε Ελληνίδας και Έλληνα να βραβεύσει την Ειρήνη Παππά» είπε στην προσφώνησή του ο Δημήτρης Σιούφας, ο οποίος τόνισε ότι η Ειρήνη Παππά καθιερώθηκε στο διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα «όχι μόνο ως η μεγάλη ηθοποιός, αλλά ως η μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός».
Περιέγραψε με τα λόγια του μεγάλου σκηνοθέτη Μανοέλ ντε Ολιβέιρα την Ειρήνη Παππά ως την «πανέμορφη και μεγαλοπρεπή φιγούρα που ενσαρκώνει τη γυναικεία ψυχή στη βαθύτερη έκφραση της. Είναι η εικόνα της Ελλάδας όλων των εποχών, μητέρα ενός ποταμού, πηγή ολόκληρου του δυτικού πολιτισμού».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σύνοδος κορυφής – ΕΕ: Οι αποφάσεις για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, τη Γροιλανδία και την Αρκτική
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι «μεγάλη δύναμη» του στρατού των ΗΠΑ κινείται προς το Ιράν
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ανάγκη να διατηρηθούν οι ευρωατλαντικές σχέσεις σε «λειτουργικό» επίπεδο
- Η ΕΕ χαιρετίζει την απόφαση Τραμπ για τους δασμούς – Εκφράζει «σοβαρές αμφιβολίες» για το Συμβούλιο Ειρήνης
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 1 νεκρός και 20 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας
- Ρωσία: Στρατηγικά βομβαρδιστικά εκτέλεσαν περιπολία πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα



