Κρίση στις σχέσης Αργεντινής-ΗΠΑ, λόγω των δηλώσεων του διευθυντή της CIA
Σε κρίση βρίσκονται οι σχέσεις της Αργεντινής με τις ΗΠΑ εξαιτίας μιας δήλωσης του διευθυντή του CIA για την οικονομική κατάσταση στη χώρα της Ν.Αμερικής. Ο Αμερικανός αξιωματούχος σημείωσε ότι λόγω της παγκόσμιας κρίσης, η Αργεντινή απειλείται με αστάθεια, γεγονός που εξαγρίωσε το Μπουένος Αίρες.
Σε κρίση βρίσκονται οι σχέσεις της Αργεντινής με τις ΗΠΑ εξαιτίας μιας δήλωσης του διευθυντή του CIA για την οικονομική κατάσταση στη χώρα της Ν.Αμερικής.
Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της CIA Λέο Πανέτα είπε: «Υπάρχουν θέματα αστάθειας τα οποία πρέπει να δούμε στη Λατινική Αμερική».
Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν σε ποιες χώρες αναφέρεται ο Πανέτα απάντησε: «Οι ανησυχίες μας επικεντρώνονται στην Αργεντινή, τον Ισημερινό και τη Βενεζουέλα».
Η ίδια η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες κάλεσε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Αμερικανό πρεσβευτή στη χώρα, προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Χόρχε Ταϊάνα έκανε λόγο για ανεύθυνες δηλώσεις και παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας.
Πάντως ο Αμερικανός πρέσβης απάντησε ότι οι δηλώσεις του Πανέτα «παρερμηνεύθηκαν» και ότι ο διοικητής της CIA απλώς μετέφερε τη θέση μιας «ξένης πηγής», χωρίς όμως να την κατονομάσει.
Η οικονομία της Αργεντινής -η δεύτερη μεγαλύτερη της Ν.Αμερικής- αναπτύσσεται με ρυθμό άνω του 7% τα τελευταία 8 χρόνια, ωστόσο, φέτος το ποσοστό δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 4%.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.