Στην Ασία θα πραγματοποιηθεί η πρώτη περιοδεία της Χίλαρι Κλίντον με την ιδιότητα της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η περιοδεία θα γίνει το διάστημα 15-22 Φεβρουαρίου και στην ατζέντα των συνομιλιών θα βρεθούν θέματα όπως τα πυρηνικά της Β.Κορέας, η κλιματική αλλαγή και η οικονομική κρίση.
Η Χίλαρι Κλίντον θα επισκεφθεί χώρες της Ασίας, μεταξύ τους και την Κίνα, στην πρώτη περιοδεία της ως υπουργού Εξωτερικών, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρμεντ.
Η υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί στο διάστημα 15-22 Φεβρουαρίου την Ιαπωνία, τη Νότιο Κορέα, την Κίνα και την Ινδονησία.
Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν σε κρίσιμα ζητήματα, όπως το πυρηνικό πρόγραμμα της Βορείου Κορέας, η κλιματική αλλαγή, η κατάσταση στις διεθνείς χρηματαγορές λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και θέματα ανθρωπιστικής φύσης.
Τελικός στόχος θα είναι η κοινή προσέγγίση «προκειμένου να εξουδετερωθούν προκλήσεις που σήμερα αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα».
Ο εκπρόσωπος της υπουργού αναφέρει ότι το ταξίδι είναι ένδειξη της σπουδαιότητας που αποδίδει η κυβέρνηση Ομπάμα στις σχέσεις με τις χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.