Ανοιξε ο δρόμος για την αναγνώριση των κολεγίων σε ακαδημαϊκό επίπεδο
Το δρόμο για την αναγνώριση όχι μόνο των επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων κολεγίων, αλλά και σε ακαδημαϊκό επίπεδο, ανοίγει πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας.
Το δρόμο για την αναγνώριση όχι μόνο των επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων κολεγίων, αλλά και σε ακαδημαϊκό επίπεδο, ανοίγει πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας.
Σύμφωνα με το Βήμα, το δικαστήριο θέτει θέμα αναγνώρισης από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ, πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) της ακαδημαϊκής ισότητας των πτυχίων που παρέχονται από το γαλλικό Πανεπιστήμιο Ρaris 13 σε συνεργασία με το κολέγιο Ιdef στη χώρα μας.
Ο Υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου για τα πτυχία των κολεγίων, ανέφερε ότι πρόκειται για«πρωτόδικη απόφαση και υπάρχει μεγάλος δρόμος μέχρι να τελεσιδικήσει».
Στο δικαστήριο προσέφυγε το κολέγιο κατά του ελληνικού Δημοσίου επειδή ο ΔΟΑΤΑΠ αρνούνταν να αναγνωρίσει τα πτυχία που παρείχε το γαλλικό πανεπιστήμιο με το σύστημα της δικαιόχρησης (franchising).
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το κολέγιο, το δικαστήριο, με βάση τις ευρωπαϊκές οδηγίες, θεωρεί ότι ο ΔΟΑΤΑΠ «έχει την αρμοδιότητα να εξετάζει αν οι πραγματοποιηθείσες σπουδές είναι ισότιμου επιπέδου με τις σπουδές που πραγματοποιούνται στα ανώτατα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, όχι όμως, περαιτέρω, αν μέρος ή το σύνολο αυτών πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, βάσει συμφωνίας δικαιόχρησης με πανεπιστήμιο του εξωτερικού».
Το δικαστήριο έκρινε ότι «οι μη νόμιμες πράξεις του αρμοδίου οργάνου για την αναγνώριση ακαδημαϊκών τίτλων σπουδών (ΔΟΑΤΑΠ, ΔΙΚΑΤΣΑ)» είχαν αντίκτυπο και προσέβαλαν την πίστη, το κύρος του κολεγίου, το οποίο δικαιούται να λάβει αποζημίωση από το ελληνικό κράτος.
Στελέχη του ΔΟΑΤΑΠ σημειώνουν ότι «υπάρχει ο κίνδυνος να αναγκαστεί ο οργανισμός να αναγνωρίσει τον ακαδημαϊκό χαρακτήρα των συγκεκριμένων πτυχίων αν τελικά η απόφαση καταστεί τελεσίδικη».
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας