Πτώση αεροσκάφους της US Airways στoν ποταμό Χάντσον του Μανχάταν
Αεροπλάνο της US Airways έκανε αναγκαστική προσθαλάσσωση το βράδυ της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) στον ποταμό Χάντσον που χωρίζει το Μανχάταν από το Ν.Τζέρσεϊ. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 153 άτομα. Σκάφη και ελικόπτερα έσπευσαν στο σημείο και περίπου μισή ώρα αργότερα κατάφεραν να απεγκλωβίσουν όλους τους επιβάτες. Το αεροπλάνο χτύπησε πιθανώς σμήνος πουλιών.
30
Αεροσκάφος τύπου Airbus A320 της US Airways έκανε αναγκαστική προθαλάσσωση το βράδυ της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) στον ποταμό Χάντσον που χωρίζει το Μανχάταν από το Νιού Τζέρσεϊ. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 148 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος.
Σκάφη και ελικόπτερα έσπευσαν στο σημείο, προκειμένου να βγάλουν τους 146επιβάτες και το πενταμελές πλήρωμα, γεγονός που κατάφεραν περίπου μισή ώρα αργότερα. 
Το αεροπλάνο βρέθηκε στον ποταμό στο ύψος της 48ης Οδού του Μανχάταν.
Σημειώνεται ότι η θερμοκρασία στη Νέα Υόρκη τη στιγμή του ατυχήματος ήταν -7 βαθμοί Κελσίου.
To αεροπλάνο της πτήσης 1549 είχε απογειωθεί στις 15.26 (τοπική ώρα) από το αεροδρόμιο La Guardia της Νέας Υόρκης με κατεύθυνση το Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.
Από στοιχεία προκύπτει ότι σμήνος πουλιών χτύπησε σε έναν από τους κινητήρες, ο οποίος έσβησε, με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης να αναγκαστεί (και τελικά να καταφέρει) να προσθαλασσώσει το αεροσκάφος στα νερά του ποταμού Χάντσον.
Εκπρόσωπος της αμερικανικής Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας δήλωσε ότι ο πιλότος του αεροσκάφους ανέφερε στον πύργο του αεροδρομίου La Guardia πρόσκρουση σε δύο σμήνη πουλιών, 30 και 45 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση, και ζήτησε να επιστρέψει για προσγείωση. Ο πιλότος στη συνέχεια είδε ότι βρισκόταν πιο κοντά στο αεροδρόμιο του Teterboro, δεν πρόλαβε όμως να κατευθυνθεί εκεί και ανγκάστηκε να προσθαλασσώσει το αεροσκάφος.
Σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτη, ακούστηκε μία έκρηξη, ένας από τους κινητήρες τυλίχθηκε στις φλόγες και υπήρχε οσμή από καύσιμα.
H εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, Λόρα Κίχνερ,δήλωσε ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις για τρομοκρατική ενέργεια. Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του FBI.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τι δίνει η Παρί και τι θέλει η Μπαρτσελόνα για τον Ντε Γιονγκ
- Ευρώπη: Αυτά είναι τα κορυφαία καλοκαιρινά σποτ που επιλέγουν οι τουρίστες – Η Ελλάδα δεν λείπει από την λίστα
- Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ κλέβει ένα Grammy και λεηλατεί μια έπαυλη με τις φίλες της
- Βόλος: Στις φλόγες τυλίχθηκε ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που μετέφερε 12χρονο παιδί στην Αθήνα
- Γιουβέντους – Τζένοα 2-0: Οι «Μπιανκονέρι» παραμένουν σε απόσταση «βολής» από την 4άδα
- Μετ’ εμποδίων οι αιτήσεις για το fuel pass – Πόσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί
- LIVE: Νάπολι – Μίλαν
- Οι επιθέσεις στη Γάζα συνεχίζουν: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κοντά σε σχολείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442