Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Το νέο κυβερνητικό σχήμα μελετά ο πρωθυπουργός

Το νέο κυβερνητικό σχήμα μελετά ο πρωθυπουργός

Εσωκομματικές ισορροπίες και αντικρουόμενα συμφέροντα προσπαθεί να συγκεράσει ο πρωθυπουργός για το νέο κυβερνητικό σχήμα. Χρονικά ο ανασχηματισμός τοποθετείται μετά τα Φώτα, ωστόσο δεν πρέπει να αποκλείονται και εκπλήξεις. Συναντήσεις του Κ.Καραμανλή με Ντ.Μπακογιάννη και Λ.Ζαγορίτη.

53

Εσωκομματικές ισορροπίες και αντικρουόμενα συμφέροντα προσπαθεί να συγκεράσει ο πρωθυπουργός για το νέο κυβερνητικό σχήμα. Χρονικά ο ανασχηματισμός τοποθετείται μετά τα Φώτα, ωστόσο δεν πρέπει να αποκλείονται και εκπλήξεις.

Με βασική παραδοχή ότι οι επικείμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα κρίνουν το μέλλον της κυβέρνησης και θα προσδιορίσουν σε μεγάλο βαθμό το χρονικό σημείο των εκλογών, ο κ. Καραμανλής προσπαθεί με δυσκολία να συμπληρώσει το πολιτικό σταυρόλεξο, σημειώνει η εφημερίδα Το Βήμα.

Oυδείς μέχρι στιγμής γνωρίζει τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει τελικά ο κ. Καραμανλής και κατά πόσο θα προχωρήσει σε έναν ριζικό ανασχηματισμό ή σε συντηρητικές αλλαγές. Το μήνυμα, όμως, που εκπέμπεται από κορυφαία μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου είναι ότι δεν θα αλλάξουν οι βασικοί πυλώνες του κυβερνητικού οικοδομήματος, δηλαδή οι υπουργοί Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης, ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιάς και Εξωτερικών Ντ.Μπακογιάννη.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις από τον στενό καραμανλικό πυρήνα, αν οι τρεις προαναφερόμενοι υπουργοί παραμείνουν στις θέσεις τους θα υπάρξουν οι εξής κινήσεις για να μεταδοθεί η εικόνα ότι άλλαξε κάτι στην κυβέρνηση: Θα γίνουν τρεις με τέσσερις εσωτερικές μετακινήσεις υπουργών και παράλληλα θα βρεθούν εκτός κυβέρνησης πέντε – έξι υπουργοί.

Όσον αφορά τους υφυπουργούς, το μήνυμα που εκπέμπεται είναι ότι θα φύγουν πολλοί και θα επιστρατευθούν νέα πρόσωπα με εμπειρία και συνεπή και συνετή κοινοβουλευτική και κομματική πορεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Ευρ.Στυλιανίδη, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς και από τις δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού Αρη Σπηλιωτόπουλου στην εφημερίδα Τα Νέα, χθες, Δευτέρα, προκύπτει ότι πιθανότατα έχουν λάβει διαβεβαιώσεις περί μη μετακίνησής τους.

Σήμερα, Τρίτη, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και με τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο