Πέντε στελέχη της «Helios» κατηγορούνται για την αεροπορική τραγωδία
Καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το κατηγορητήριο για την αεροπορική τραγωδία του 2005 με τη συντριβή του αεροσκάφους της εταιρείας «Helios», που στοίχισε τη ζωή 121 ανθρώπων. Κατά πληροφορίες οι κατηγορίες αφορούν πέντε στελέχη της εταιρείας.
38
Καταχωρήθηκε το πρωί της Τρίτης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το κατηγορητήριο για την αεροπορική τραγωδία του 2005 με τη συντριβή του αεροσκάφους της εταιρείας «Helios», που στοίχισε τη ζωή 121 ανθρώπων.
Το κατηγορητήριο δεν δόθηκε στη δημοσιότητα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ογκοδέστατο και περιλαμβάνει κατηγορίες για ανθρωποκτονία και πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης. Οι κατηγορίες αφορούν πέντε στελέχη της εταιρείας «Helios».
Για το πρώτο αδίκημα, βάσει του Ποινικού Κώδικα, προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι και ισόβια, ενώ για το δεύτερο ποινή φυλάκισης μέχρι τέσσερα χρόνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νίκος Ανδρουλάκης: Eυχές μαζί με τον γιο του και πασχαλινό αυγό με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ
- Τέλος ο Γκόλεματς από τον πάγκο της Ντουμπάι
- Συνελήφθησαν δύο άτομα για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Ξάνθη
- LIVE: Πάρμα – Νάπολι
- LIVE: Κρίσταλ Πάλας – Νιουκάστλ
- LIVE: Σάντερλαντ – Τότεναμ
- LIVE: Νότιγχαμ Φόρεστ – Άστον Βίλα
- Εργατικό δυστύχημα στον Βόλο: Κατέληξε ο 58χρονος χειριστή που καταπλακώθηκε από εκσκαφέα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)












































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [12.04 – 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/POSTER_3-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442