Οι υποψήφιοι για τον τίτλο της κορυφαίας επίδοσης της χρονιάς από την IAAF
Ανακοινώθηκαν την Δευτέρα από την IAAF τα ονόματα των φιναλίστ σε άνδρες και γυναίκες που θα διεκδικήσουν το βραβείο της κορυφαίας επίδοσης της χρονιάς. Στους άνδρες διπλή υποψηφιότητα έχει θέσει ο Τζαμαϊκανός Γιουσέιν Μπολτ, ενώ στις γυναίκες υποψήφιες είναι η Τιρουνές Ντιμπάμπα (Αιθιοπία) στα 5.000μ στο Όσλο και η συνήθης ύποπτη, Ελενα Ισινμπάγεβα (Ρωσία) στο επί κοντώ.
102
Ανακοινώθηκαν την Δευτέρα από την IAAF τα ονόματα των φιναλίστ σε άνδρες και γυναίκες που θα διεκδικήσουν το βραβείο της κορυφαίας επίδοσης της χρονιάς.
Στους άνδρες διπλή υποψηφιότητα έχει θέσει ο Τζαμαϊκανός Γιουσέιν Μπολτ μετά τις σπουδαίες εμφανίσεις του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.
Συγκεκριμένα ο νεαρός σπρίντερ είναι υποψήφιος για το παγκόσμιο ρεκόρ με 9.69 στα 100μ στον τελικό του αγωνίσματος στο Πεκίνο στις 16 Αυγούστου, καθώς και το 19.30 στον τελικό των 200μ που έγινε 4 ημέρες αργότερα καταρρίπτοντας το σπουδαίο ρεκόρ του Αμερικανού Μάικλ Τζόνσον (19.32) που κρατούσε 12 ολόκληρα χρόνια (από τους Ολυμπιακούς της Ατλάντα).
Ο δεύτερος υποψήφιος στους άνδρες για τον τίτλο της χρονιάς είναι ο Αιθίοπας Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ ο οποίος στις 28 Σεπτεμβρίου κατέρριψε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ στο Μαραθώνιο με 2:03:59.
Ο Γκεμπρεσελασιέ βελτίωσε στο Βερολίνο την προηγούμενη επίδοσή του κατά 27 δευτερόλεπτα (2:04:26).
Στις γυναίκες υποψήφιες είναι η Τιρουνές Ντιμπάμπα (Αιθιοπία) για το παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσε στα 5.000μ στο Όσλο με 14:11.15 και η συνήθης ύποπτη για κατάρριψη ρεκόρ σε αγώνες, Ελενα Ισινμπάγεβα (Ρωσία) στο επί κοντώ, η οποία υπερασπίστηκε παράλληλα με επιτυχία τον Ολυμπιακό τίτλο της στο Πεκίνο όταν υπερέβη τα 5.05μ στις 18 Αυγούστου.
Αυτό ήταν και το 24ο παγκόσμιο ρεκόρ στην καριέρα της και το 4ο που σημείωσε μέσα στη χρονιά.
Η τρίτη υποψήφια είναι η Τσέχα Μπάρμπαρα Σποτάκοβα για το παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό που σημείωσε στις 13 Σεπτεμβρίου στην Στουτγκάρδη με 72.28μ, βελτιώνοντας κατά 58 εκατοστά το προηγούμενο της Κουβανής Οσλέιντις Μενέντες (71.70μ) από το 2005 στο Ελσίνκι.
Ο αθλητής και η αθλήτρια που θα κερδίσουν τον σχετικό τίτλο θα ανακοινωθούν από την IAAF στο ετήσιο γκαλά το οποίο θα γίνει στις 23 Νοεμβρίου στο Μονακό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Λύκοι έφτασαν μέχρι την πόρτα σπιτιού στο Πανόραμα
- Μητσοτάκης: «Και ναι και όχι» για το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ για τη Γάζα – Συνέντευξη στο Euronews
- Έκλεισε η συμφωνία για τη σωτηρία του TikTok στις ΗΠΑ – Τι προβλέπει
- Η μεγάλη ώρα της Ελλάδας: Η Εθνική πόλο κόντρα στην Ουγγαρία για το ιστορικό πρώτο μετάλλιο
- Κάρπαθος: Ανάμεσα στα 10 ομορφότερα μέρη του πλανήτη για το 2026
- Τον δείχνουν σαν έναν φθηνό εγκληματία, είναι ταπεινωτικό – Η οικογένεια του Μάρτι Ράισμαν «καταδικάζει» το Marty Supreme

