Έκαμψε την αντίσταση της Σιένα ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ
Συγκλονιστικό ήταν το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ αλλά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει νικητής με 81-76 επί της Σιένα. Οι «πράσινοι» έχασαν δυο φορές στη διάρκεια της αναμέτρησης προβάδισμα 10 πόντων όμως στα τελευταία λεπτά κατάφεραν με δυο καλάθια από τους Γιασικεβίτσιους και Διαμαντίδη να πάρουν τη νίκη.
89
Συγκλονιστικό ήταν το παιχνίδιστο ΟΑΚΑ αλλά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει νικητής με 81-76 επί της Σιένα.Οι «πράσινοι» έχασαν δυο φορές στη διάρκεια της αναμέτρησης προβάδισμα10 πόντων όμως στα τελευταία λεπτά κατάφεραν με δυο καλάθια από τουςΓιασικεβίτσιους καιΔιαμαντίδη να πάρουν τη νίκη, υποχρεώνοντας ταυτόχρονα την ιταλική ομάδα στην πρώτηεφετινή ήττα της στη διοργάνωση.
Η Σιένα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα πολλά ελεύθερα τρίποντα (ξεκίνησε με 2/8) που της άφησε ο Παναθηναϊκός και έτσι οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 15-7. Ο Ομπράντοβιτς σε αυτό το σημείο πέρασε τον Νίκολα Πέκοβιτς στο παρκέ, με τον Μαυροβούνιο σέντερ να πετυχαίνει 7 πόντους και να δίνει στην ομάδα του προβάδισμα 11 πόντων (22-11) ενάμιση λεπτό πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου.
Η συνέχεια ήταν ανάλογη για τον Παναθηναϊκό, που απάντησε με σερί 9-0 όταν οι Ιταλοί μείωσαν με τον Χένρι Ντόμερκαντ σε 22-19. Με τρίποντο του Αντώνη Φώτση η διαφορά ξαναπήγε στους 10 (29-19) για να ακολουθήσει λέι απ στον αιφνιδιασμό από τον Ντούσαν Κέτσμαν που έκανε το σκορ 31-19.
Όσο ο Πέκοβιτς συνέχιζε να φορτώνει με πόντους το αντίπαλο καλάθι (έφτασε τους 13) όλα δούλευαν ρολόι για τον Παναθηναϊκό. Το κακό για τους παίκτες του «τριφυλλιού» ήταν ότι συνέχιζαν να αφήνουν τους παίκτες της Σιένα να σουτάρουν ανενόχλητοι έξω από τα 6,25 και το πλήρωσαν.
Οι Ιταλοί με τον Ντόμερκαντ (4/6 τρίποντα ) και τον Λαβρίνοβιτς (3/3 τρίποντα) να βομβαρδίζουν από την περιφέρεια πλησίασαν στο καλάθι (41-39) με τετράποντο από τον Λιθουανό φόργουορντ για να κλείσουν το ημίχρονο στο -3 (45-42).
Ένα τρίποντο από τον Στόουνρουκ και τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι από τον Εζε έφεραν τη Σιένα μπροστά 51-46. Οι παίκτες του Σιμόνε Πιανιτζιάνι δημιούργησαν πολλά προβλήματα στον Παναθηναϊκό ανανεώνοντας συνεχώς τις επιθέσεις τους με επιθετικά ριμπάουντ, ενώ στην άμυνα φρόντισαν να βγάλουν εκτός παιχνιδιού τους ψηλούς των «πρασίνων».
Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, που βρήκαν ελεύθερα σουτ τριών πόντων και άνοιξαν πυρ. Ο Φώτσης ισοφάρισε σε 53-53 για να ακολουθήσει μια ακόμα… βόμβα από τον Νίκολας που έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό 56-55 με τη λήξη της τρίτης περιόδου.
Με ακόμα δυο τρίποντα από τον Αντώνη Φώτση το σερί του Παναθηναϊκού έφτασε το 15-2 και έτσι οι «πράσινοι» ξέφυγαν με δέκα 65-55 επτά λεπτά πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.
Εκεί που φάνηκε πως το «τριφύλλι»είχε καθαρίσει το παιχνίδι, η Σιένα ξεκίνησε την αντεπίθεση της και ένα 10-0 μέσα σε δυο λεπτά έφερε την αναμέτρηση στα ίσια 65-65 με καλάθι του Σάτο για να αρχίσει έτσι η πραγματική μάχη.
Ο Διαμαντίδης με τρίποντο εκτός ισορροπίας στο τέλος της επίθεσης έκανε το 68-65, όμως ο Στόουνρουκ απάντησε άμεσα για την ομάδα του ισοφαρίζοντας 68-68.
Ο Παναθηναϊκός ξαναμπήκε μπροστά στο σκορ με τρεις πόντους 71-68 με 1/2 από τον Γιασικεβίτσιους, αλλά ο Ρομέιν Σάτο αρχικά ισοφάρισε 71-71 με καλάθι και φάουλ και στη συνέχεια με τρίποντο έβαλε μπροστά με 74-73 τη Σιένα δυο λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού.
Γιασικεβίτσιους και Διαμαντίδης πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και ξαναέδωσαν προβάδισμα τριών πόντων (77-74) στον Παναθηναϊκό στο 39. Ο Καουκένας έκανε το 77-76 για να ακολουθήσουν τέσσερις βολές από τον Γιασικεβίτσιους και τον Βασίλη Σπανούλη για να «σφραγίζουν» τη νίκη οι «πράσινοι» με τελικό σκορ 81-76.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- ΣΥΡΙΖΑ: Άβολες αλήθειες για τις επιδόσεις Μητσοτάκη στο ζήτημα του κόστους ζωής των Ελλήνων από το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ
- «Κανείς δεν επικοινώνησε με τη Λόρα» λέει η μητέρα της – Συνεχίζεται η αναζήτηση της 16χρονης
- Φοινικούντα: «Τη ζωή του φοβόταν» – Νέα στοιχεία για το διπλό φονικό
- Warriors: Μια δυναστεία στο λυκόφως
- Γαλλία: Το 84% των Γάλλων θεωρούν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι επικίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη
- Νταβός: Ο Θοδωρής Κυριακού στην ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ – Οι προσκεκλημένοι από τη χώρα μας


