Νέο όχημα για την εξερεύνηση της Σελήνης παρουσίασε η NASA
H NASA παρουσίασε ένα πειραματικό όχημα που θα επιτρέψει στους αστροναύτες της να διανύουν μεγάλες αποστάσεις χωρίς να φορούν σκάφανδρα όταν επιστρέψουν στη Σελήνη γύρω στο 2020. Το δωδεκάτροχο όχημα έχει ακόμα και δερμάτινα καθίσματα.
36
H NASA παρουσίασε ένα πειραματικό όχημα που θα επιτρέψει στους αστροναύτες της να διανύουν μεγάλες αποστάσεις χωρίς να φορούν σκάφανδρα όταν επιστρέψουν στη Σελήνη γύρω στο 2020. Το δωδεκάτροχο όχημα έχει ακόμα και δερμάτινα καθίσματα.
«Αυτή είναι η επόμενη γενιά σεληνιακής εξερεύνησης» δήλωσε στο Reuters ο Νταγκ Κρεγκ, επικεφαλής του σχετικού προγράμματος της NASA, την ώρα που ένας αστροναύτης δοκίμαζε το όχημα σε ένα πεδίο στερεοποιημένης λάβας στη βόρεια Αριζόνα, επιλεγμένο λόγω της ομοιότητας με το σεληνιακό τοπίο.
Το διθέσιο όχημα, γνωστό προς το παρόν με την ονομασία SPRC (Small Pressurized Rover Concept vehicle), διαθέτει καμπίνα τεχνητής ατμόσφαιρας, σε αντίθεση με το όχημα των αποστολών Apollo, το οποίο ήταν ανοιχτό και απαιτούσε από το πλήρωμα να φορά στολές.
Με το SPRC οι αστροναύτες θα μπορούν να χαλαρώνουν στα δερμάτινα καθίσματα καθώς το όχημα κινείται με ταχύτητα έως 10 χλμ/ώρα, σε αποστάσεις έως και 1.000 χιλιόμετρα σε κάθε διαδρομή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα σενάρια από το εξωτερικό για Ράφα Σίλβα και ΑΕΚ
- Ινδία: Σφοδρή σύγκρουση τρένου με κοπάδι – Επτά ελέφαντες σκοτώθηκαν
- HOTΕΛ ΕΛVIRA: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Λεβαντόφσκι: Βήματα προς το αντίο
- Βούλα: Χειροπέδες σε διακινητή ναρκωτικών – Είχε στην κατοχή του ακατέργαστη κάνναβη 69 κιλών
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 24 Δεκεμβρίου



