«Τα χειρόγραφα του Ντα Βίντσι δεν μούχλιασαν» διαβεβαιώνει η Ιταλία
Οι φόβοι ότι η μεγαλύτερη συλλογή χειρογράφων του Λεονάρντο Ντα Βίντσι έχει αρχίσει να διαβρώνεται από μούχλα είναι αβάσιμοι, διαβεβαιώνει το ιταλικό μουσείο όπου φυλάσσονται τα έργα. Οι κηλίδες που εμφανίστηκαν στο κάλυμμα του Codex Atlanticus προέρχονται από άλατα.
36
Οι φόβοι ότι η μεγαλύτερη συλλογή χειρογράφων του Λεονάρντο Ντα Βίντσι έχει αρχίσει να διαβρώνεται από μούχλα είναι αβάσιμοι, διαβεβαιώνει το ιταλικό μουσείο όπου φυλάσσονται τα έργα.
Όπως αναφέρει το Reuters, η Biblioteca Ambrosiana του Μιλάνου ζήτησε από μικροβιολόγους να εξετάσουν το Codex Atlanticus του Ντα Βίντσι όταν ορισμένοι μελετητές προειδοποίησαν για την εμφάνιση μαύρων λεκέδων σε φύλλα προστατευτικού χαρτιού με τα οποία είχαν επενδυθεί τα χειρόγραφα.
Οι κηλίδες που έμοιαζαν με μούχλα αποδείχθηκε τελικά ότι προέρχονταν από άλατα υδραργύρου, τα οποία είχαν προστεθεί στο προστατευτικό χαρτί ακριβώς για να το προφυλάξουν από μύκητες και άλλα μικρόβια, ανακοίνωσαν την Τρίτη οι υπεύθυνοι του μουσείου.
Το Codex Atlanticus (Ατλαντικός Κώδικας), η μεγαλύτερη συλλογή κειμένων και σχεδίων του Ντα Βίντσι, αποτελείται από 12 τόμους με 1.119 σελίδες που χρονολογούνται στην περίοδο 1478-1519.
Τα περιεχόμενα καλύπτουν μια ποικιλία θεμάτων με τα οποία ασχολήθηκε η μεγαλοφυία της Αναγέννησης, από τα μαθηματικά μέχρι την βοτανική και τις ιπτάμενες μηχανές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα σενάρια από το εξωτερικό για Ράφα Σίλβα και ΑΕΚ
- Ινδία: Σφοδρή σύγκρουση τρένου με κοπάδι – Επτά ελέφαντες σκοτώθηκαν
- HOTΕΛ ΕΛVIRA: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Λεβαντόφσκι: Βήματα προς το αντίο
- Βούλα: Χειροπέδες σε διακινητή ναρκωτικών – Είχε στην κατοχή του ακατέργαστη κάνναβη 69 κιλών
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 24 Δεκεμβρίου



