89

Παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε το καλοκαίρι η ΑΕΚ έδειξε με το καλημέρα στο πρωτάθλημα ότι θα είναι επικίνδυνος αντίπαλος για όσους επισκέπτονται το κλειστό των Πατησίων. Η «Ένωση» επικράτησε του Κολοσσού Ρόδου με 78-59, πετυχαίνοντας μια άνετη νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει ανάλογες βλέψεις στο φετινό πρωτάθλημα.

Το νευρικό ξεκίνημα των δυο ομάδων είχε ως αποτέλεσμα το μικρό σκορ στην πρώτη περίοδο. Η ΑΕΚ με καλή κυκλοφορία της μπάλας κατάφερε να βρει λύσεις από την περιφέρεια και να προηγηθεί 12-11 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Στην απέναντι πλευρά του παρκέ ο Κολοσσός επέλεξε να παίξει κοντά στο καλάθι τροφοδοτώντας τους Τσέρανιτς και Σμιθ, οι οποίοι όμως γρήγορα εγκλωβίστηκαν από τις πολλές βοήθειες που έδιναν στην άμυνα οι παίκτες της Ενωσης.

Η επιμονή του Κολοσσού να παίζει με τους ψηλούς ήταν… βούτυρο στο ψωμί της ΑΕΚ που αύξησε τη διαφορά της (17-11 στο 13’). Η είσοδος του Σπύρου Παντελιάδη στο παρκέ συμμάζεψε λίγο τα πράγματα για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που μείωσε σε 21-19.

Σε αυτό το σημείο οι γηπεδούχοι άρχισαν να παίρνουν σκορ από τους Τόμσον και Χατζή και σταδιακά έχτισαν διψήφια διαφορά που έφτασε στο +12 (37-25) 13’’ πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Με οδηγό τον Δημήτρη Παπανικολάου στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου η ΑΕΚ διατήρησε το προβάδισμα της σε διψήφια επίπεδα (44-30 στο 23’ μετά από τρίποντο του Μπράιαντ).

Ο Κολοσσός με προσωπικές ενέργειες του Στίβεν Σμιθ έριξε τη διαφορά κάτω από τους 10 (46-39), όμως ένα ξέσπασμα από τον Ιστβαν Νέμεθ στο τέλος της περιόδου αποκατέστησε την τάξη για την ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη που μπήκε με +15 (56-41) στο τελευταίο μέρος της αναμέτρησης.

Τα δέκα λεπτά που απέμεναν μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης αποδείχτηκε ότι είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού οι ροδίτες δεν μπόρεσαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι.

Η «Ένωση»συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και προηγήθηκε με 20 πόντους 78-58 δυο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού για να φτάσει τελικά στη νίκη με 78-59.

Τα δεκάλεπτα: 12-11, 37-27, 56-41, 78-59

Διαιτητές: Παπαδημητρίου, Χριστοδόλου, Μαχαιριανάκης

ΑΕΚ: Κυριακόπουλος 3 (1), Αντωνάκης, Βασιλόπουλος 2, Παπανικολάου 13, Τόμσον 10 (1), Χατζής 13 (1), Δορκοφίκης 8, Κικερπιλ 2, Μπράιαντ 16 (1), Άντερσεν, Νέμεθ 11 (3).

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ: Χάρις 5 (1), Παντελιάδης 4, Βασίλιεβιτς 14 (1), Ντάνας, Λεριάς, Ασημακόπουλος 5 (1), Σμιθ 19 (2), Χαρίσης, Τσάμης 6, Ντιόκο, Κέρανιτς 6.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ