Κατάθλιψη και αυτοκτονίες λόγω χρηματοπιστωτικής κρίσης φοβάται ο ΠΟΥ
Για τις επικίνδυνες επιπτώσεις της χρηματοπιστωτικής κρίσης προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι οι οικονομικές αναταραχές αυξάνουν το στρες, τις ψυχικές διαταραχές και τις αυτοκτονίες. Ήδη, στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί τραγικά περιστατικά.
98
Για τις επικίνδυνες επιπτώσεις της χρηματοπιστωτικής κρίσης προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), υπογραμμίζοντας ότι οι οικονομικές αναταραχές αυξάνουν το στρες και τα ψυχικά νοσήματα.
«Δεν πρέπει να υποτιμούμε τις αναταράξεις και τις πιθανές συνέπειες της πιστωτικής κρίσης» επισήμανε η γενική διευθύντρια του Οργανισμού, Μάργκαρετ Τσαν, αναφερόμενη στο ενδεχόμενο ψυχικών διαταραχών και αυτοκτονιών.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες τα ανθρώπινα δράματα πολλαπλασιάζονται καθημερινά, καθώς η κρίση στον τομέα των στεγαστικών δανείων έχει εξαναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Ένα τέτοιο δράμα σημειώθηκε πρόσφατα στο Λος Αντζελες, όταν ένας 45χρονος, στέλεχος επιχείρησης, αυτοκτόνησε αφού προηγουμένως σκότωσε πέντε μέλη της οικογένειάς του.
Χαρακτηριστικό είναι και το περιστατικό μίας 90χρονης από το Οχάιο η οποία προσπάθησε να αυτοκτονήσει όταν έλαβε ειδοποίηση έξωσης από το σπίτι στο οποίο κατοικούσε τα τελευταία 38 χρόνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Πλακιάς: Πριν από τρία χρόνια μπάζωσαν τα παιδιά μας, σήμερα μπάζωσαν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας μας
- Τα 40 καράτια του Πεπ Γκουαρντιόλα
- Απεργία ταξί: Στιγμές μεγάλης έντασης στο Σύνταγμα – Προπηλακισμός αυτοκινητιστή που δεν απεργούσε
- Πάτρα: Τροχαίο με έναν νεκρό στα Βραχνέικα – Σφοδρή σύγκρουση δυο ΙΧ
- Tα μαύρα δόντια επιστρέφουν κόντρα στα δυτικά πρότυπα ομορφιάς
- Αποχαιρέτησε τη Σεβίλλη ο Αλμέιδα: «Φεύγω με την ηρεμία ότι έδωσα τα πάντα για αυτό το έμβλημα»


