Σημασία στο αποτέλεσμα των εκλογών, όχι στο χρόνο τους, δίνει το ΚΚΕ
Έμφαση στο αποτέλεσμα στο εκλογών, όχι στο εάν θα γίνουν πρόωρα ή όχι, δίνει το ΚΚΕ, σύμφωνα με δηλώσεις της γγ του κόμματος Αλέκας Παπαρήγα. Εάν η ΝΔ θεωρούσε ότι θα βγει πρώτη, έστω και χωρίς αυτοδυναμία, θα έστηνε κάλπες, προσθέτει η κα Παπαρήγα.
Έμφαση στο αποτέλεσμα στο εκλογών, όχι στο εάν θα γίνουν πρόωρα ή όχι, δίνει το ΚΚΕ, σύμφωνα με δηλώσεις της γγ του κόμματος Αλέκας Παπαρήγα. Εάν η ΝΔ θεωρούσε ότι θα βγει πρώτη, έστω και χωρίς αυτοδυναμία, θα έστηνε κάλπες, πρόσθεσε η κα Παπαρήγα σε ομιλία της στην Ικαρία.
«Σημασία έχει τι θα βγάλουν οι εκλογές. Διάφοροι λένε να μην γίνουν πρόωρα εκλογές. Ίσα ίσα, ας γίνουν πρόωρα. Άμα αυτή τη στιγμή οι εκλογές γίνονται ακριβώς επειδή έχει στριμωχθεί το πολιτικό σύστημα, γιατί να μην γίνουν εκλογές και να αξιοποιηθούν από το λαό;» αναρωτήθηκε η γγ του ΚΚΕ και πρόσθεσε:
«Και αν δεν βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ας γίνουν και δεύτερες εκλογές. Δηλαδή τι να φοβηθούμε, την λαϊκή παρέμβαση; Δεν καταλαβαίνω. Δεν είναι και τίποτα τραγικό. Πας και ψηφίζεις μία μέρα».
«Φυσικά τώρα γίνονται διάφορα παιχνίδια. Θέλουν να ξέρουν ποιο θα είναι το πρώτο και ποιο θα είναι το δεύτερο κόμμα. Δεν θα γίνει μεν αυτοδυναμία -έτσι δείχνει- και γι αυτούς έχει σημασία στις επόμενες εκλογές ποιο κόμμα θα ’ρθει πρώτο. Δηλαδή αν η ΝΔ ήταν βέβαιη ότι βγαίνει πρώτο κόμμα, έστω και χωρίς αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα τις έκανε τις εκλογές. Και μετά με τον αέρα του πρώτου κόμματος, θα πιέσει τον κόσμο, θα πει -το έκανε άλλωστε- Καραμανλής ή χάος, συσπειρωθείτε και ψηφίστε», πρόσθεσε η κα Παπαρήγα.
«Το ίδιο κάνει και το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, αν έρθει πρώτο κόμμα θα το πει αυτό στη δεύτερη εκλογική μάχη, όπου με μία ψήφο το πρώτο κόμμα παίρνει το πριμ των 50 εδρών», σημείωσε.
Η γγ του ΚΚΕ εκτίμησε πως «θα φέρουν τώρα και την ψήφο των μεταναστών. Ούτε ελληνικά δεν μιλάνε. Τρίτη και τέταρτη γενιά και τους δίνει το δικαίωμα να ψηφίζουν. Ψηφίζει ο άλλος από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ που ζει εκεί πενήντα χρόνια και εκατό και θα καθορίζει την ψήφο στην Ελλάδα και τους βουλευτές. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Βεβαίως Έλληνες είναι, εμείς δεν έχουμε εναντίον τους τίποτα. Αλλά μιλάμε τώρα για ανθρώπους, που είναι και ξεκομμένοι από την Ελλάδα. Ο Γερμανός μετανάστης είχε επαφή με την Ελλάδα. Για σκέψου να έρθουν, να ψηφίζουν ένα-δύο εκατομμύρια, να κλείσουν οι κάλπες και να περιμένεις να έρθει η ψήφος των μεταναστών».
«Βλέπετε το πολιτικό σύστημα έχει τις μανούβρες του. Για να δούμε θα το ψηφίσουν; Αυτό για να περάσει θέλει 180 ψήφους. Αλλά θα έχουμε ουσιαστική αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος» είπε η κα Παπαρήγα και κατέληξε: «Ας κάνουν τις εκλογές όποτε να ‘ναι. Εμείς τουλάχιστον λέμε καλοδεχούμενες, αλλά δεν μπορούμε να σταματήσουμε τη δράση για τα λαϊκά προβλήματα στο όνομα ας πούμε ότι πάμε για εκλογές».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.