89

Ο Βαλεντίνο Ρόσι θέλει να εκμεταλλευτεί την πρώτη ευκαιρία που έχει στα χέρι του και να εξασφαλίσει τον 6ο παγκόσμιο τίτλο του στα MotoGP στο Μοτέγκι της Ιαπωνίας, όπου θα γίνει ο 15ος αγώνας της σεζόν (26-28/9).

Ο 29χρονος Iταλός αναβάτης της Fiat Yamaha έχει ένα προβάδισμα 87 βαθμών στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος έναντι του Κέισι Στόνερ, κάτι που σημαίνει ότι του αρκεί απλά να τερματίσει στην 3η θέση, ώστε να πανηγυρίσει τον πρώτο του πρωτάθλημα από το 2005, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο Aυστραλός.

«Υστερα από ένα φανταστικό σερί αγώνων, έχουμε επιτέλους ένα match point για το πρωτάθλημα, για ακόμα μια φορά στο Μοτέγκι!», τόνισε ο Ρόσι.

«Το 2005 ήμουν σε παρόμοια θέση, αλλά είχα πτώση και χρειάστηκε να περιμένω μέχρι την Μαλαισία για να κερδίσω τον τίτλο, ενώ πέρυσι είχα χάσει το πρωτάθλημα στην Ιαπωνία.

»Θα ήθελα πραγματικά να το κερδίσω στο Μοτέγκι, ειδικά αφού είναι μια σημαντική κούρσα για την Yamaha και θα ήταν μια σπουδαία ανταμοιβή για την δουλειά που έχουν κάνει όλοι στην ομάδα.

»Ωστόσο, δεν θα πρέπει να βάλουμε υπερβολικά μεγάλη πίεση στους εαυτούς μας. Θα προσπαθήσω να το διαχειριστώ σαν ένα φυσιολογικό τριήμερο».

Ο Ρόσι μετράει 6 πόντιουμ στο Μοτέγκι, παρόλα αυτά έχει κερδίσει μόνο μία φορά στην μεγάλη κατηγορία, το 2001, όταν οι αναβάτες έτρεχαν ακόμα με τα δίχρονα 500άρια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr