Με ληστεία συνδέει η αστυνομία την άγρια δολοφονία των δύο φοιτητών στο Λονδίνο
Λεπτομέρειες για τα αντικείμενα που εκλάπησαν από το διαμέρισμα των δύο άτυχων Γάλλων φοιτητών, οι οποίοι δολοφονήθηκαν άγρια με 240 μαχαιριές στο Λονδίνο αποκάλυψε η αστυνομία. Ένας φορητός υπολογιστής, δύο κονσόλες παιχνιδιών και πιστωτικές κάρτες ήταν -κατά τα φαινόμενα- η λεία του δολοφόνου.
Λεπτομέρειες για τα αντικείμεναπου εκλάπησαν από το διαμέρισμα των δύο άτυχων Γάλλων φοιτητών που δολοφονήθηκαν άγρια, με 240 μαχαιριές,στο Λονδίνο αποκάλυψε ηέρευνα της αστυνομίας. Ένας φορητός υπολογιστής,δύο κονσόλες παιχνιδιών και οι πιστωτικές κάρτεςτων φοιτητών ήταν-κατά τα φαινόμενα- η λεία του δολοφόνου.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με δηλώσεις της αστυνομίας, ένας φορητός υπολογιστής είχε κλαπεί μία εβδομάδα πριν, ενώ δύο κονσόλες παιχνιδιών κλάπηκαν τηνΚυριακή, όταν ο Λορέν Μπονόμο και ο Γκαμπριέλ Φερέζ δολοφονήθηκαν. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν κλαπεί και οι πιστωτικές κάρτες των δύο 23χρονων.
Όπως αναφέρεται από την αστυνομία: «Προσπαθούμε να ακούσουμε για οποιονδήποτε πρόσφερε πρόσφατα έναν φορητό υπολογιστή και δύο κονσόλες παιχνιδιών ή ξέρει κάποιον που ξαφνικά απέκτησε τα παραπάνω».
Όπως είχε δηλώσει ο Λορέν Μπονόμο, σύμφωνα με το BBC,ήταν στο μπάνιο, όταν άκουσε έναν περίεργο θόρυβο. Βρήκε το παράθυρο του σαλονιού ανοιχτό και το φορητό υπολογιστή τουεξαφανισμένο, μια εβδομάδα πριν την δολοφονία του.
Η αστυνομία μέχρι τώρα έχει λάβει 25 κλήσεις από άτομα που εμφανίζονται ως μάρτυρες.
Όπως αναφέρθηκε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, μια γυναίκα είδε δύο άντρες να βγαίνουν από το παράθυρο του διαμερίσματος τη μοιραία Κυριακή.
Μάρτυρες ισχυρίστηκαν, επίσης ότι είδαν ένα λευκό άνδρα να φεύγει από το διαμέρισμα, λίγο αφότου ξέσπασε η φωτιά, όμως οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να είναι περισσότεροι οι δράστες.
Όπως αναφέρει ο καθηγητής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, Ντέιβιντ Κάντερ, οι αστυνομικοί έχουν να κάνουν με μια μπερδεμένη και δύσκολη υπόθεση δολοφονίας.
Όπως έγραψε στους Times, «η αγριότητα των φόνων δεν είναι χαρακτηριστική πεπειραμένων δολοφόνων που θέλουν να φύγουν όσο πιο μακριά μπορούν. Δείχνει περισσότερο ένα μπερδεμένο μείγμα συνήθους εγκληματικότητας και θυμού».
Οι δυο Γάλλοι φοιτητές που σπούδαζαν στο Imperial College στο Λονδίνο βρήκαν φριχτό θάνατο, ότανδέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι στο κεφάλι, το λαιμό και το στήθος. Συνολικά δέχθηκαν 240 μαχαιριές.
Αμέσως μετά την επίθεση ο δράστης έκαψε τους άτυχους φοιτητές. Ο ιατροδικαστής υποστήριξεπως αυτή ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα του που είδε τόσο βαριά και φριχτά τραύματα.