89

Ντυμένη στα γιορτινά της προς χάριν του Τόρες και των υπολοίπων Φούριας Ρόχας, η Μάλαγα υποδέχθηκε την Τετάρτη (2/7) την Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών που από την Παρασκευή ρίχνεται στο δικό της Euro, αυτό της πισίνας και της κίτρινης μπάλας.

Η ελληνική αποστολή πάτησε το πόδι της στη νοτιότερη πόλη της Ισπανίας νωρίς το μεσημέρι χωρίς καθυστερήσεις και λίγες ώρες αργότερα έκανε την πρώτη της προπόνηση στο νεότευκτο κολυμβητικό κέντρο της πόλης που δέχεται τις τελευταίες εργασίες προκειμένου να ανοίξει πανέτοιμο τις πύλες του για να δεχτεί τις 20 ομάδες της Ευρώπης (12 ανδρικές και 8 γυναικείες)  που ήρθαν για να διεκδικήσουν τους δυο τίτλους.

Μάλιστα το εναρκτήριο παιχνίδι του 28ου Ευρωπαικού πρωταθλήματος θα το δώσει η Εθνική μας ομάδα με το αντίστοιχο συγκρότημα της Σλοβακίας στις 9:30 τοπική ώρα του πρωινού της Παρασκευής (4/7).

«Ξεκινάμε μια πολύ σημαντική διοργάνωση και είμαστε έτοιμοι για όλα τα παιχνίδια» λέει απλά ο ομοσπονδιακός προπονητής Σάντρο Καμπάνια λίγο πρίν περάσει το κατώφλι της πισίνας και συμπληρώνει «Μέχρι στιγμής η ομάδα έχει δουλέψει πολύ καλά. Στο συγκεκριμένο τουρνουά όπου το επίπεδο θα είναι πολύ ψηλό αφού όλες οι ομάδες έρχονται πλήρεις περιμένω να δω από τους παίκτες μου να πιάνουν μια καλή και σταθερή απόδοση. Και σε αυτή τη διοργάνωση είμαι αισιόδοξος και πιστεύω στην ομάδα».

Αναφερόμενος στο παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στη Σλοβακία ο Ιταλός προπονητής είπε «Στα χαρτιά  είναι το πιο εύκολο παιχνίδι του τουρνουά για μας αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το δούμε  υποτιμητικά. Άλλωστε και την τελευταία φορά  που αντιμετωπίσαμε τους Σλοβάκους δεν τους κερδίσαμε με 10-0.

»Είναι ένας αγώνας που θέλει προσοχή και για ένα ακόμη λόγο, γιατί παίζουμε στις 9:30 το πρωί, μια ασυνήθιστη ώρα». Εδώ στην Μάλαγα ο Σάντρο Καμπάνια έχει στη διάθεσή του 15 παίκτες ωστόσο έχει το δικαίωμα να δηλώσει τους 13 που θα ισχύσουν για όλα τα παιχνίδια και μόνος σε περίπτωση τραυματισμού θα έχει την δυνατότητα να τους αλλάξει.

Έτσι οι 13 που θα δηλωθούν αρχικά είναι οι: Δεληγιάννης, Ρέππας, Σχίζας, Μιτελούδης, Κοκκινάκης, Μάζης, Αφρουδάκης Χ., Θεοδωρόπουλος, Μυλωνάκης, Βλοντάκης, Αφρουδάκης Γ., Θωμάκος , Ντόσκας ενώ αναπληρωματικοί θα είναι οι Βουλγαράκης και Δελακάς. 

Δίπλα δίπλα είναι τα κολυμβητήρια που θα διεξάγονται τα παιχνίδια των ανδρών και των γυναικών. Αυτό τον ανδρών είναι το ανοικτό και σαφώς το μεγαλύτερο, ενώ των γυναικών είναι κλειστό και μπορεί να φιλοξενήσει λίγο κόσμο. Αμφότερα πάντως είναι ολοκαίνουργια.  

Μαζί με την ελληνική αποστολή ταξίδεψε και ο ένας εκ των δυο ελλήνων διαιτητών που θα σφυρίξουν στο Ευρωπαικό, ο Νίκος Σταυρόπουλος, ενώ ο έτερος Γιώργος Σταυρίδης φτάνει αύριο με την αποστολή των γυναικών.

«Καρφιά» για τον σημαιοφόρο Ηλιάδη

Την έντονη δυσφορία τους εξέφρασαν σχεδόν στο σύνολό τους οι διεθνείς παίκτες για τον ορισμό του Ηλιάδη ως σημαιοφόρου της Ολυμπιακής ομάδας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου.

«Υπήρχαν κι άλλοι με περισσότερη προσφορά στην Ελλάδα» έλεγαν με νόημα κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr