66

Ιδανικό ξεκίνημα πραγματοποίησε η ελληνική πυγμαχία στο 2ο Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά, το οποίο φιλοξενείται στην Ολυμπιακή εγκατάσταση της Νίκαιας. Ο Πουλίκος Τσαγκράκος, στον α προκριματικό γύρο της κατηγορίας των 69 κιλών, επικράτησε στα σημεία 15-1 του Κύπριου Θεόδωρου Χατζηστύλη και πήρε την πρόκριση για τη φάση των «16», εκεί όπου θα τεθεί αντίπαλος του Ισπανού Μαριάνο Ιλάριο Χιμένεθ.

Ο πυγμάχος του Λεωνίδα Πειραιά, παρά τη σημαντική διαφορά ύψους που είχε από τον αντίπαλό του – γεγονός που τον δυσκόλεψε σημαντικά στο παιχνίδι του – πήρε προβάδισμα τεσσάρων σημείων με την ολοκλήρωση των πρώτων δύο γύρων (2-0, 4-0). Στον τρίτο γύρο και με δεδομένο ότι ο Χατζηστύλης «άνοιξε» το παιχνίδι του, προκειμένου να πάρει κάποια σημεία, έδωσε το περιθώριο στον Τσαγκράκο να διευρύνει το προβάδισμά του. Πήρε επτά σημεία (11-1) στον τρίτο γύρο και τέσσερα ακόμη στον τέταρτο, ολοκληρώνοντας την παρουσία του στον α προκριματικό γύρο με μία άνετη νίκη (15-1).

«Παρόλο που αγωνίστηκα τραυματίας, πέτυχα μία εύκολη νίκη. Είναι νωρίς να μιλάμε για πρόκριση, αφού βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Για να φτάσουμε στην πρόκριση, χρειάζομαι ακόμη κάποιες νίκες. Γενικά πάντως, καλύτερα να μιλάμε πάνω στο ρινγκ, παρά να μιλάμε κάτω από αυτό» δήλωσε ο Τσαγκράκος αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

Όσον αφορά στον Χιμένεθ, στον α προκριματικό γύρο νίκησε 20-8 στα σημεία τον Σουηδό Ακίλ Αντνάν. Ο Ισπανός μποξέρ ήταν ο κυρίαρχος και των τεσσάρων δίλεπτων γύρων, επικρατώντας με 7-4, 13-5, 19-8 και τελικώς 20-8 του Σουηδού αντιπάλου του.

«Το ξεκίνημα για τους Έλληνες πυγμάχους ήταν ιδανικό, όμως η μεγάλη μέρα για όλους εμάς είναι η αυριανή. Οκτώ πρωταθλητές μας θα ριχτούν στη μάχη της διάκρισης, με στόχο να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες προκρίσεις για τα προημιτελικά. Είμαστε αισιόδοξοι, αφού οι αθλητές μας όλον αυτόν τον καιρό προετοιμάστηκαν όσο το δυνατόν καλύτερα και είναι πανέτοιμοι για τη μεγάλη πρόκληση» είπε ο πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της ΕΟΠ, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Το πρόγραμμα της Τρίτης για τους Έλληνες πυγμάχους

MAT A

57 κιλά

Παπαζόφ Θεόδωρος (ΕΛΛΑΔΑ)-Τζόις Ντέιβιντ Όλιβερ (Ιρλανδία)

60 κιλά

Κυρσανίδης Αλέξανδρος (ΕΛΛΑΔΑ)-Ποπέσκου Γκεόργκιαν (Ρουμανία)

81 κιλά

Μπερδέσης Αναστάσιος (ΕΛΛΑΔΑ)-Νίκολιτς Μάρκο (Σερβία)

MAT B

64 κιλά

Γκαλστιάν Γκεβόργκ (ΕΛΛΑΔΑ)-Αγιάλοφ Φαρχάντ (Αζερμπαϊτζάν)

69 κιλά

Τσαγκράκος Πουλίκος (ΕΛΛΑΔΑ)- Μαριάνο Ιλάριο Χιμένεθ (Ισπανία)

75 κιλά

Γαζής Γιώργος (ΕΛΛΑΔΑ)-Ιστβάν Ζίλι (Ουγγαρία)

91 κιλά

Παυλίδης Ηλίας (ΕΛΛΑΔΑ)-Μουντεάν Μιχαίλ (Μολδαβία)

+91 κιλά

Χοτζ Γιώργος (ΕΛΛΑΔΑ)-Τεπέρ Ερκχάν (Γερμανία)

Οι αγώνες, αύριο Τρίτη 8 Απριλίου, θα αρχίσουν στις 14:00 και θα ολοκληρωθούν αργά το βράδυ, αφού το πρόγραμμα περιλαμβάνει περισσότερες από 60 αναμετρήσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ