Εκατοντάδες τα θύματα του ψύχους στο χειρότερο χειμώνα του Αφγανιστάν
Στους 926 ανέρχεται επισήμως ο αριθμός των νεκρών από το σκληρότερο χειμώνα στη σύγχρονη ιστορία του Αφγανιστάν. Ο αριθμός ωστόσο αναμένεται να αυξηθεί, καθώς η πρόσβαση σε απομονωμένες περιοχές είναι αδύνατη, εξαιτίας των συνεχιζόμενων σφοδρών χιονοπτώσεων.
71
Στους 926 ανέρχεται επισήμως ο αριθμός των νεκρών από το σκληρότερο χειμώνα στη σύγχρονη ιστορία του Αφγανιστάν. Ο αριθμός ωστόσο αναμένεται να αυξηθεί, καθώς η πρόσβαση σε απομονωμένες περιοχές της χώρας είναι αδύνατη, εξαιτίας των συνεχιζόμενων σφοδρών χιονοπτώσεων.
Τοπικός αξιωματούχος δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι περισσότερα από 316.000 βοοειδή έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του χειμώνα. «Όσον αφορά στις ανθρώπινες ζωές, ο αριθμός σήμερα ανέρχεται σε 926. Μπορεί να αυξηθεί, όταν οι δρόμοι θα ανοίξουν και πάλι και θα αρχίσουμε να ανακαλύπτουμε απώλειες που δεν έχουν καταγραφεί» προσέθεσε.
Σχεδόν τα μισά από τα θύματα προέρχονται από τις δυτικές περιοχές, όπου περισσότεροι από 90 άνθρωποι έχουν ακρωτηριασθεί εξαιτίας των κρυοπαγημάτων. Ειδική νοσοκομειακή μονάδα ασχολείται μόνο με την αντιμετώπιση των κρυοπαγημάτων στην πόλη Χεράτ.
Εκτός από τις ανθρώπινες απώλειες, οι θάνατοι των ζώων και ειδικότερα των βοοειδών θεωρούνται τεράστιο πλήγμα για το Αφγανιστάν, όπου η γεωργία αποτελεί την κύρια οικονομική δραστηριότητα και η οικονομία στηρίζεται στην εξωτερική βοήθεια.
Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών τον προηγούμενο μήνα απηύθυνε έκκληση για επιπλέον βοήθεια σε τρόφιμα στους 2.550.000 Αφγανούς έως τον Ιούνιο, όταν και θα ξεκινήσει η διαδικασία της συγκομιδής των καρπών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγές: Δύο γλυκές λιχουδιές για αυτές τις μέρες
- Τουλάχιστον 13 νεκροί από αεροπορικά πλήγματα στην Τεχεράνη – Μπαράζ ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ, δύο νεκροί
- Το ΠΑΣΟΚ «σπρώχνει» το Μαξίμου προς τις κάλπες
- Το μποξ μπορεί να «ρίξει» την πίεση;
- Άστατος ο καιρός τη Μεγάλη Δευτέρα – Τοπικές βροχές και θερμοκρασίες έως τους 23 βαθμούς
- Πόλεμος στο Ιράν: Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκονται επιχειρήσεις και καταναλωτές
- Κλιντ Ίστγουντ: Πώς περνά τις μέρες του ένα «σκαλί» πριν τα 96;
- Σχέση: Τι μένει μετά τον χωρισμό;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442