89

Συγκλονιστικό σε εξέλιξη ήταν το παιχνίδι του Πανελληνίου με το Μαρούσι στην Κυψέλη. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο δυνατά, ωστόσο, στην συνέχεια οι «Ολυμπιονίκες» ανέλαβαν τα ηνία και όλα έδειχναν ότι θα φτάσουν στη νίκη. Το Μαρούσι, δεν το έβαλε κάτω και δικαιώθηκε επικρατώντας με 75-73, χάρη σε ένα λέι απ του Μπουντούρη στην εκπνοή.

Οι «ολυμπιονίκες» είναι αποφασισμένοι να καταθέσουν ένσταση για την καταμέτρηση του τελευταίου λέι απ του αγώνα από τονΜπουντούρη, καθώςθεωρούν πως ήταν εκπρόθεσμο.

«Σε συνεργασία με τη διοίκηση, θα καταθέσουμε ένσταση. Δυστυχώς η επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα είναι οδυνηρή», σχολίασε ο Ο τεχνικός του συλλόγου των «Ολυμπιονικών», Ηλίας Ζούρος

Η εικόνα του αγώνα στην πρώτη περίοδο έδειχνε πως το Μαρούσι είχε μία μεγάλη ευκαιρία να πετύχει μία εκτός έδρας νίκη. Δεν ήταν μόνο η καλή απόδοση του Κώστα Χαραλαμπίδη, αλλά κυρίως η κακή εμφάνιση του Πανελληνίου, που είχε μεγάλο επιθετικό πρόβλημα (13-19, 10’).

Στην δεύτερη περίοδο οι «Ολυμπιονίκες» ισορρόπησαν το παιχνίδι. Ο Βαγγέλης Σκλάβος και ο Παντελής Παπαϊωακείμ είχαν καλή απόδοση και βοήθησαν τον Πανελλήνιο να πάρει το προβάδισμα (35-33, 20’).

Ακόμη καλύτερα ήταν τα πράγματα για τον Πανελλήνιο στην τρίτη περίοδο. Ο άστοχος μέχρι εκείνη την ώρα Γκράντι ανέλαβε δράση και η διαφορά αυξανόταν συνεχώς και έφτασε ακόμη και στους 15 πόντους (60-45). Οι Χαραλαμπίδης και ο Καϊμακόγλου κράτησαν πάντως, το Μαρούσι μέσα στο παιχνίδι (62-51, 30’).

Στην τέταρτη περίοδο φάνηκε πως το Μαρούσι δεν είχε συμβιβαστεί με την ιδέα της ήττας και πίεσε για να …γυρίσει το παιχνίδι. Ωστόσο, ο Πανελλήνιος με το υπέρ του +9 (72-63), δύο λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα είχε σαφές πλεονέκτημα.

Κι όμως, οι παίκτες του Ηλία Ζούρου το πέταξαν στα …σκουπίδια και το Μαρούσι ισοφάρισε 73-73. Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν δραματικά και η μπάλα πήγε στα χέρια του έμπειρου Νίκου Μπουντούρη, ο οποίος με λέι απ στην εκπνοή έγραψε το τελικό 75-73 υπέρ του Αμαρουσίου.

Στον Πανελλήνιο, που έμεινε χωρίς νίκη για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι, διαμαρτύρονται, καθώς θεωρούν πως το καλάθι του Μπουντούρη ήταν εκτός χρόνου.

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 35-33, 62-51, 73-75

Πανελλήνιος (Ηλίας Ζούρος): Όστοϊτς 3, Αργυρόπουλος 15, Καλαϊτζίδης 1, Καράμπουλας, Γκράντι 17 (1), Αποστολίδης, Πέτρουλας 5 (1), Ράντσιτς, Σκλάβος 10 (2), Ντζάι 2, Ντόζετ 6, Παπαϊωακείμ 14

Μαρούσι (Σούλης Μαρκόπουλος): Παπαντωνίου, Νοέας 3 (1), Χαραλαμπίδης 26 (4), Μπουντούρης 5 (1), Γιάζβιν 8, Μπράιαντ 2, Μαυροειδής, Κογιαντίνοβιτς 5 (1), Μιλισάβλιεβιτς 13 (1), Γλυνιαδάκης, Καϊμακόγλου 13 (1)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr