Στην Αθήνα έρχεται το αφιέρωμα στο Νέο Ισπανικό Κινηματογράφο
Στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος Filmcenter, μεταφέρεται το αφιέρωμα στο Νέο Ισπανικό Κινηματογράφο, που προβλήθηκε στο 48ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Οι προβολές ξεκινούν στις 29 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν ως τις 5 Δεκεμβρίου.
38
Στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος Filmcenter, μεταφέρεται το αφιέρωμα στο Νέο Ισπανικό Κινηματογράφο, που προβλήθηκε στο 48ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Οι προβολές θα ξεκινήσουν στις 29 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν ως τις 5 Δεκεμβρίου.
Μέσα από 17 ταινίες παραγωγής από το 2003 έως το 2007 το αφιέρωμα χτίζει ένα ψηφιδωτό του σύγχρονου κόσμου, αντανακλώντας τις ευαισθησίες και τους προβληματισμούς των νέων Ισπανών κινηματογραφιστών.
Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα προβληθεί μεταξύ άλλων και η ταινία Invisibles σε παραγωγή του πολυβραβευμένου ηθοποιού Χαβιέ Μπαρντέμ. Το ντοκιμαντέρ συγκεντρώνει τις υπογραφές πέντε αναγνωρισμένων σκηνοθετών, του Μαριάνο Μπαρόζο, της Ιζαμπέλ Κοϊξέ, του Βιμ Βέντερς, του Χαβιέρ Κορκουέρα και του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα, οι οποίοι επιλέγουν να αφηγηθούν τις ιστορίες ανθρώπων που ζουν όλη τους τη ζωή στη «σκιά του κόσμου».
Το αφιέρωμα, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες, την ισπανική πρεσβεία στην Ελλάδα και το ισπανικό υπουργείο Πολιτισμού.
Ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν είναι οι: Te Doy Mis Ojos του Iciar Bollain, Astronautas του Santi Amodeo, Crimen Ferpecto του Alex de la Iglesia, La Vida Secreta de las Palabras του Isabel Coixet, La Doble Vida del Faquir των Esteve Riambau και Elisabet Cabeza, κ.ά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: «Η έξοδος κινδύνου ήταν κλειδωμένη» παραδέχεται ο ιδιοκτήτης του μπαρ
- Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα οι οδηγοί δεν φοράνε ζώνη ασφαλείας
- Ανδρουλάκης: Δεν έχουν μέτρο στη διαφθορά – Πολιτική αλλαγή και σταθερότητα ή τρίτη θητεία Μητσοτάκη;
- Η μεγάλη μάχη στις Χρυσές Σφαίρες: Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και ο Τιμοτέ Σαλαμέ αναμετρώνται πριν τα Όσκαρ
- Ολυμπιακός – Πανιώνιος 3-1: Με φόρα από την ευρωπαϊκή πρόκριση οι «ερυθρόλευκοι»
- «Δείχνοντας» τον κατάλληλο διάδοχο του Ρούμπεν Αμορίμ





