Εντοπίστηκε η σπηλιά όπου η μυθική λύκαινα θήλασε τον Ρωμύλο και τον Ρώμο
Ιταλοί αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν τη σπηλιά, όπου, σύμφωνα με το μύθο, μία λύκαινα θήλασε τους ιδρυτές της Ρώμης, Ρωμύλο και Ρώμο. Βρίσκεται στον Παλατίνο Λόφο, κοντά στα ερείπια του παλατιού του αυτοκράτορα Αύγουστου.
91
Ιταλοί αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν τη σπηλιά, όπου, σύμφωνα με το μύθο, μια λύκαινα θήλασε τους ιδρυτές της Ρώμης, Ρωμύλο και Ρώμο.
Κοντά στα ερείπια του παλατιού του Αυτοκράτορα Αυγούστου στον Παλατίνο Λόφο ανακαλύφθηκε υπόγεια σπηλιά, καλυμμένη με κοχύλια και μωσαϊκά. Η σπηλιά έχει διάμετρο 6,5 μέτρων και ύψος 7 μέτρων.
«Είναι απίστευτο να σκεφτούμε ότι βρέθηκε επιτέλους μια μυθολογική τοποθεσία, η οποία καθίσταται κατ αυτόν τον τρόπο μια πραγματική τοποθεσία» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Φραντσέσκο Ρουτέλι σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι αυτή θα μπορούσε να είναι η τοποθεσία που επιβεβαιώνει το μύθο της Ρώμης.
Σύμφωνα με το μύθο, ο Ρωμύλος και ο Ρώμος, γιοι του θεού Αρη, εγκαταλείφθηκαν στην όχθη του Τίβερη, όπου τους βρήκε μια λύκαινα και τους πήρε υπό την προστασία της. Η λύκαινα θήλαζε τα δίδυμα αδέλφια, σώζοντάς τα έτσι από τον θάνατο σε μια σπηλιά, γνωστή και ως Λύκαιον.
Το 753 π.Χ. τα δύο αδέλφια ίδρυσαν την πόλη της Ρώμης και ο Ρωμύλος σκότωσε τον αδελφό του και έγινε ο πρώτος βασιλιάς της Ρώμης.
Το σπήλαιο αρκετά μέτρα κάτω από τη γη σε μια περιοχή ανεξερεύνητη μέχρι τώρα, κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης του παλατιού του αυτοκράτορα Αύγουστου.
«Είναι ξεκάθαρο ότι ο Αύγουστος ήθελε η κατοικία του να είναι κατασκευασμένη κοντά σε μια περιοχή, ιερή για την πόλη της Ρώμης, δήλωσε ο καθηγητής Τζόρτζιο Κρότσι, επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας που έκανε τις εργασίες αποκατάστασης όταν βρέθηκε η σπηλιά.
Τα δύο τρίτα του σπηλαίου είναι γεμάτα χαλάσματα και χώμα, εξαιτίας κατάρρευσης μέρους της σπηλιάς, ενώ δεν είναι βέβαιο που ακριβώς βρίσκεται η είσοδος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: «Η έξοδος κινδύνου ήταν κλειδωμένη» παραδέχεται ο ιδιοκτήτης του μπαρ
- Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα οι οδηγοί δεν φοράνε ζώνη ασφαλείας
- Ανδρουλάκης: Δεν έχουν μέτρο στη διαφθορά – Πολιτική αλλαγή και σταθερότητα ή τρίτη θητεία Μητσοτάκη;
- Η μεγάλη μάχη στις Χρυσές Σφαίρες: Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και ο Τιμοτέ Σαλαμέ αναμετρώνται πριν τα Όσκαρ
- Ολυμπιακός – Πανιώνιος 3-1: Με φόρα από την ευρωπαϊκή πρόκριση οι «ερυθρόλευκοι»
- «Δείχνοντας» τον κατάλληλο διάδοχο του Ρούμπεν Αμορίμ





