
Βραβεία & Υποψηφιότητες της ταινίας «Περσέπολις»!
Όταν η Marjane Satrapi και ο Vincent Paronaud ξεκίνησαν την περιπέτεια της δημιουργίας της ταινίας οδηγήθηκαν από τη μεγάλη τους όρεξη για ρίσκο και ευχαρίστηση και από την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη τους για πλήρη ανεξαρτησία. Με την εντυπωσιακή είσοδό της στο Επίσημο Διαγωνιστικό του 60ου Φεστιβάλ Κανών, με ένα 25λεπτο αποθεωτικό χειροκρότημα μετά την πρώτη της […]

Όταν η Marjane Satrapi και ο Vincent Paronaud ξεκίνησαν την περιπέτεια της δημιουργίας της ταινίας οδηγήθηκαν από τη μεγάλη τους όρεξη για ρίσκο και ευχαρίστηση και από την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη τους για πλήρη ανεξαρτησία.
Με την εντυπωσιακή είσοδό της στο Επίσημο Διαγωνιστικό του 60ου Φεστιβάλ Κανών, με ένα 25λεπτο αποθεωτικό χειροκρότημα μετά την πρώτη της επίσημη προβολή, και με την ακόμα εντυπωσιακότερη έξοδό της από τις Κάνες με το Βραβείο της Επιτροπής, η ΠΕΡΣΕΠΟΛΙΣ της Marjane Satrapi και του Vincent Paronaud είχε μόλις αρχίσει την ασυγκράτητη κούρσα των βραβεύσεών της και όχι μόνο!
Επίσημη πρόταση της Γαλλίας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2008.
Υποψήφια για το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου ( EFA 2007).
Βραβείο Sutherland Trophy του 51ου London Film Festival 2007, το οποίο απονέμεται στην πιο πρωτότυπη, εφευρετική και επινοητική πρώτη ταινία δημιουργού.
Το σκεπτικό της επιτροπής για τη βράβευση ήταν το ακόλουθο: «Μία καταπληκτική και γενναία ταινία η οποία συλλαμβάνει μία πανανθρώπινη ιστορία με πραγματικό στυλ. Ασεβής, φρέσκια, πνευματώδης και συγχρόνως συγκινητική, η ΠΕΡΣΕΠΟΛΙΣ είναι σίγουρα ο επάξιος νικητής του φετινού βραβείου».
Μια πανανθρώπινη ιστορία. Η συνεχής περιπέτεια του κοριτσιού, της νέας γυναίκας, του ελεύθερου ανθρώπου, μέσα στο χάος της Ιρανικής Ιστορίας. Τρυφερά, σαρκαστικά, μαγικά, εκπέμπει μια ενέργεια που σπάνια συναντούμε στις «παραδοσιακές» κινηματογραφικές ταινίες.
8/11/07
Ε.Γ.
- Ο θόρυβος που περιμένει ο Αρνε Σλοτ στη ρεβάνς με την Παρί
- Ο Βίκτορ Όρμπαν έχασε τις εκλογές – Αλλά όχι για την πολιτική που πρεσβεύει
- Παξοί: Συγκλονίζει η αδελφή του 15χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο – Κρίσιμες ώρες για τον 17χρονο συνεπιβάτη
- «Ο Μουνής»: Παράταση για 2 ακόμη παραστάσεις
- Αναμένει διευκρινίσεις για το «απαγορευτικό» των ΗΠΑ η διεθνής ναυτιλία
- Αρκάς: Τι μέρα είναι;
- Εξάρχεια: Εκτός κινδύνου ο 50χρονος που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι – Αναζητούνται οι δύο δράστες
- Έτσι η φύση επηρεάζει μυαλό και σώμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442