Κινδύνεψε ο Παναθηναϊκός αλλά κατέβαλε την αντίσταση του Ρεθύμνου με 90-81
Ο Παναθηναϊκός καρδιοχτύπησε στην πρεμιέρα του στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά γλίτωσε το έμφραγμα, επικρατώντας του ΑΓΟΡ πολύ πιο δύσκολα από ό,τι μαρτυρά το τελικό 90-81. Οι «πράσινοι» δεν είχαν διάρκεια στην απόδοσή τους, σε αντίθεση με την ομάδα του Ρεθύμνου που μπορεί να έχασε το ματς, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις. Μάλιστα τρεισήμισι λεπτά πριν το τέλος του αγώνα ήταν στο -2 (76-78)!
89
Ο Παναθηναϊκός καρδιοχτύπησε στην πρεμιέρα του στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά γλίτωσε το έμφραγμα, επικρατώντας του ΑΓΟΡ πολύ πιο δύσκολα από ό,τι μαρτυρά το τελικό 90-81. Οι «πράσινοι» δεν είχαν διάρκεια στην απόδοσή τους, σε αντίθεση με την ομάδα του Ρεθύμνου που μπορεί να έχασε το ματς, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις. Μάλιστα τρεισήμισι λεπτά πριν το τέλος του αγώνα ήταν στο -2 (76-78)!
Οι Κρητικοί έδειξαν νωρίς νωρίς τις προθέσεις τους κι αφού ξεπέρασαν ανώδυνα το καλό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού (13-5 στα μισά της πρώτης περιόδου), έφεραν το ματς στα δικά τους μέτρα.
Από τη μία δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να τρέξουν, δηλαδή να βρουν το εύκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό κι από την άλλη δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για το ελεύθερο σουτ (Τόπιτς 10π.), με αποτέλεσμα να κλείσουν το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ (19-18). Μάλιστα, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Γκαγκαλούδη, δεν έχασαν το προβάδισμα σε κανένα σημείο του δεύτερου δεκαλέπτου (41-41, 20`), φτάνοντας έως το +4 (37-33, 16).
Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε στη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου, χωρίς όμως να κατάφερει να αποσπαστεί και να παγιώσει τη διαφορά σε επίπεδα που να του εμπνέουν σιγουριά. Με πρωταγωνιστή τον Ζίζιτς, προηγήθηκε 60-53 και 62-55 στο 30, αλλά ο ΑΓΟΡ επανήλθε, μειώνοντας στους 2π. (62-64) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου.
Η ομάδα του Κώστα Κουφού είχε απαντήσεις και όταν ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 9π. (78-69, 35). Σε δύο λεπτά έτρεξε σερί 7-0, μείωσε στο καλάθι (76-78), αλλά κάπου εκεί και μπροστά στο φάσμα μια ήττας – σοκ οι «πράσινοι» αντέδρασαν και… καθάρισαν μια και καλή το παιχνίδι. Με τους Ζίζιτς και Τσαρτσαρή πήραν προβάδισμα 7π. (85-77) στο 39 και ουσιαστικά έβαλαν τέλος στα όνειρα των φιλοξενουμένων.
Τα δεκάλεπτα: 18-19, 41-41, 62-58, 90-81
Διαιτητές: Κουκουλεκίδης-Μάνος-Σταματόπουλος
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης, Τσαρτσαρής 14 (1), Διαμαντίδης 11 (3), Ουίνστον 9 (1), Τομάσεβιτς 10, Γιασικεβίτσιους 9 (1), Ζίζιτς 20, Σπανούλης 5, Μπετσίροβιτς 10 (1), Περπέρογλου, Χατζηβρέττας 2.
ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (Στέργιος Κουφός): Κούμουλος 8 (2), Τόπιτς 21 (3), Γκαγκαλούδης 18 (2), Ο’ Μπάνον 10 (1), Βουγιούκας 7, Καραποστόλου 4, Ζούζα 13 (1), Μακρής, Βαρδαβάς, Βαγενάς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε κτηνοτροφική μονάδα – Αγνοούνται 60 πρόβατα
- Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην Αττική την Πέμπτη
- Κύπελλο Ελλάδας: Στο Ηράκλειο το Final 8 – Οι ημερομηνίες διεξαγωγής
- «Ο Τσάπλιν ήταν μια κατηγορία μόνος του»: Το φινάλε που άλλαξε μια για πάντα τον κινηματογράφο
- Mercosur: Το «μπλόκο» στη συμφωνία και τα «θεμέλια» που έβαλε η πρόταση της Ευρωαριστεράς
- Ποιες χώρες «ψηφίζουν» Ελλάδα [γραφήματα]
