89

Η ΑΕΚ αλλάζει σελίδα και για να το κάνει, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δημήτρης Δρόσος στο περιθώριο της επίσημης παρουσίασης της ομάδας, «στηρίχτηκε στις δικές της δυνάμεις. Δεν απευθύνθηκε σε πολιτικούς, προκειμένου να γίνει διακανονισμός ή να διαγραφούν τα χρέη της».

Ο διοικητικός ηγέτης της «Ένωσης» μίλησε για τη νέα προσπάθεια, δεν ξέχασε όμως το παρελθόν: «Η ΑΕΚ γεννήθηκε από τις χαμένες πατρίδες. Ας μην μιλήσουμε, όμως, για χαμένα όνειρα». Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η προσπάθεια που κάνει από την πλευρά του δεν έχει νόημα χωρίς την υποστήριξη του κόσμου ενώ δεν παρέλειψε να προσθέσει πως θα συνεργαστεί με την ΠΑΕ και την Ερασιτεχνική, «με γνώμονα το καλό της ΑΕΚ».

To δημαρχείο του Αμαρουσίου, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ήταν γεμάτο από φίλους της ΑΕΚ, που θέλησαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στη νέα διοίκηση και στο νέο ξεκίνημα της «Ένωσης».

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ, ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας μια αναδρομή της πορείας του στο χώρο του μπάσκετ και το πως έφτασε από τον Αλιμο στο… τιμόνι της ΑΕΚ.

«Ξεκίνησα από τον Aλιμο, συνέχισα στον Σπόρτιγκ και τώρα είμαι στην ΑΕΚ που είναι η κορύφωση της πορείας μου στο χώρο του μπάσκετ. Η ΑΕΚ είναι το… ταβάνι. Ξεκίνησα από τα χαμηλά γιατί ήθελα να καταλάβω τι συμβαίνει στο ελληνικό μπάσκετ και μετά να έρθω στην ΑΕΚ».

Η ΑΕΚ κάνει ένα νέο ξεκίνημα και ο Δ.Δρόσος δηλώνει περήφανος, διότι η δική του διοίκηση προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι σπουδαίο χωρίς τη βοήθεια του κράτους: «Η ΑΕΚ, όταν την ανέλαβα, είχε φτάσει στο σημείο μηδέν. Δεν είχε παίκτες, δεν είχε γραφεία, δεν είχε γήπεδο και δεν είχε καν σελίδα στο internet.

»Ωστόσο δεν ζήτησε από κανένα να της παραγραφούν τα χρέη. Δεν θέλησε να ζητήσει βοήθεια από το κράτος και δεν μπήκε σε κανένα “άρθρο”».

Όταν ο κ. Δρόσος, πριν από περίπου 2 μήνες ανέλαβε την ΑΕΚ έθεσε κάποιους άμεσους στόχους και μίλησε για τους σημαντικότερους από αυτούς, που μαζί με τους συνεργάτες του δούλεψε για να τους πετύχει: «Τα τελευταία χρόνια το όνομα της ΑΕΚ είχε μπει σε μαύρο φόντο και αυτό θέλαμε να το αλλάξουμε. Πρώτος στόχος ήταν να οργανωθεί η ομάδα και μετά να επιστρέψουν σε αυτή καλοί Έλληνες παίκτες.

»Είμαι υπερήφανος που επέστρεψε ο φυσικός αρχηγός μας, ο Νίκος Χατζής. Σημαντική είναι και η μεταγραφή του Παπανικολάου. Φιλοδοξία μας είναι να πάρουμε κι άλλους Έλληνες παίκτες για να φτιάξουμε έναν βασικό κορμό. Να φτιάξουμε μια ομάδα που θα κοιτά οποιονδήποτε αντίπαλο στα μάτια. Δεν κοιτάμε μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον γι’ αυτό το 90% των συμβολαίων είναι διετή και πλέον».


Ο κόσμος της ΑΕΚ αποτελεί το «κλειδί» για το νέο ιδιοκτήτη της ΚΑΕ. Η «Ένωση» χρειάζεται τον κόσμο της, όμως, όπως αποκάλυψε ο κ. Δρόσος, η ζήτηση που παρουσιάζουν τα εισιτήρια διαρκείας είναι απογοητευτική. «Με θλίψη και ένα είδος καλής ζήλιας βλέπω ομάδες με μικρότερο όνομα από την ΑΕΚ να έχουν πουλήσει όλα τα διαρκείας. Ένα παράδειγμα είναι το Αιγάλεω. Η κίνηση στα δικά μας διαρκείας είναι απογοητευτική. Τέτοια εποχή πέρυσι η ΑΕΚ είχε πουλήσει 1000 διαρκείας.

»Φέτος που η ομάδα έχει μεγαλύτερες φιλοδοξίες δεν έχει πουλήσει ούτε το 1/10 από αυτά. Αν δεν δω χιλιάδες φιλάθλους στο γήπεδο, τότε αυτό θα με λυπήσει πάρα πολύ και θα με απογοητεύσει.

»Αν ο κόσμος έρθει στο γήπεδο τότε να ξέρετε ότι η ομάδα θα δώσει το 101% των δυνατοτήτων της. Τα 24.000 διαρκείας που έχει πουλήσει η ποδοσφαιρική ομάδα αποδεικνύουν ότι ο κόσμος της ΑΕΚ σε ανταμείβει, όταν του δώσεις όραμα. Αυτή η ομάδα δημιουργήθηκε από χαμένες πατρίδες και δεν πρέπει να μιλήσουμε ξανά για χαμένα όνειρα».

Ο Αγγελος Κορωνιός είναι ο άνθρωπος που ανέλαβε να …χτίσει αγωνιστικά τη νέα ΑΕΚ: «Ξέρω που βρίσκομαι αλλά και τι απαιτήσεις έχει η ΑΕΚ από εμένα. Στόχος μας είναι ένας. Να δουλέψουμε πολύ και να μιλάμε λίγο. Δεν θα μιλήσω ούτε για τίτλους ούτε για θέσεις. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Η επιστροφή του αρχηγού Νίκου Χατζή ενθουσίασε τους φίλους της «Ένωσης» και ο ίδιος δεσμεύθηκε ότι όλοι παίκτες θα παλέψουν για το καλύτερο: «Κάνουμε ένα δυνατό ξεκίνημα. Νέα διοίκηση, νέος προπονητής, νέοι παίκτες. Αν έχουμε και τον κόσμο κοντά μας, τότε μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να φτάσουμε την ΑΕΚ εκεί που της αξίζει».

Ο δεύτερος αρχηγός της ΑΕΚ, Δημήτρης Παπανικολάου ζήτησε τη συμπαράσταση του κόσμου, αλλά και την υπομονή του: «Πρωταθλητές δεν είναι μόνο αυτοί που σηκώνουν τα τρόπαια αλλά και αυτοί που δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους.

»Ασχετα με το πως θα ξεκινήσουμε στο πρωτάθλημα και ποια θα είναι η πορεία μας, να ξέρετε ότι τα πάντα κρίνονται στο τέλος της χρονιάς και θέλουμε τον κόσμο κοντά μας μέχρι το τέλος. Πρέπει όλοι να είναι κοντά στην ομάδα και να κάνουν υπομονή».

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Αγγελος Κορωνιός έκανε γνωστό ότι έχει βρεθεί ο παίκτης που θα αντικαταστήσει τον Αρθουρ Λι στο ρόστερ της ομάδας, ωστόσο, δεν αποκάλυψε το όνομά του, αφού απομένουν τα τυπικά για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Αναφορικά με την απόκτηση σέντερ, στη θέση του Γλυνιαδάκη, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως υπάρχει η σκέψη, αλλά ακόμη δεν έχει βρεθεί κάποια καλή περίπτωση.

Επίσης έγινε γνωστό ότι την Δευτέρα ο Δημήτρης Δρόσος θα συναντηθεί με τον Ντέμη Νικολαϊδη, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας του ποδοσφαιρικού με το μπασκετικό τμήμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr