89

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι πιασμένοι χέρι – χέρι και ξεκινούν από την ίδια αφετηρία για να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός, πάντως, διατηρεί το πλεονέκτημα της έδρας και αυτό ακριβώς θέλει να εκμεταλλευτεί την Τετάρτη (18:45) στον τρίτο τελικό. Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός θέλει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία, να σπάσει την έδρα και να πάρει προβάδισμα.

Το σίγουρο είναι ένα: Όποια ομάδα κερδίσει, θα έχει στα χέρια της δύο ευκαιρίες, για να κάνει δικό της τον τίτλο.

Διάρκεια και συγκέντρωση ζητά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς από τους παίκτες του. Και δεν έχει άδικο, αν αναλογιστεί κανείς ότι στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός δεν είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση στο μεγαλύτερο διάστημα του τέταρτου δεκαλέπτου. Οταν, δηλαδή, ο Ολυμπιακός πήρε το πάνω χέρι και το ματς.

Πάντως, η ήττα στο ΣΕΦ έχει… ξεσηκώσει τους «πράσινους» που θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς. Στο ΟΑΚΑ αναμένεται κοσμοσυρροή και οι τελευταίες εκτιμήσεις των ανθρώπων του «τριφυλλιού» κάνουν λόγο για sold out.

Αυστηρά θα είναι, όπως σε όλη τη διάρκεια της σειράς, τα μέτρα ασφαλείας. H ΚΑΕ ζήτησε, μέσω ανακοίνωσης, κόσμια συμπεριφορά από τους οπαδούς της ομάδας. Αλλωστε ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ένα… βήμα πριν από τιμωρία της έδρας του. Και φυσικά κανείς δεν θα ήθελε – εφόσον υπάρξει – ο πέμπτος τελικός να διεξαχθεί χωρίς κόσμο. Θα είναι ό,τι χειρότερο για το ελληνικό μπάσκετ το ματς που θα κρίνει τον τίτλο να διεξαχθεί σε «παγωμένο» γήπεδο.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε την ανάλυση των λαθών του δεύτερου ματς και είπε στους παίκτες του πως είναι θετικό το γεγονός ότι «βγήκαν» τα ανοιχτά σουτ.

Στην αντίπερα όχθη, η ψυχολογία βρίσκεται στα ύψη και οι παίκτες του Ολυμπιακού βλέπουν το ματς στο ΟΑΚΑ ως την ευκαιρία τους. Εξάλλου εκ των πραγμάτων είναι υποχρεωμένοι να σπάσουν την έδρα του «αιώνιου» αντιπάλου τους, για να φτάσουν στην κορυφή δέκα χρόνια μετά το τελευταίο τους πρωτάθλημα.

Ο Γκέρσον ζητά από τους παίκτες του να πάρουν τον έλεγχο στα δικά τους χέρια. Κάτι που είχαν κάνει στο ματς της κανονικής περιόδου στο ΟΑΚΑ. Πολλά ποντάρει ο ισραηλινός στον Αρβιντας Ματσιγιάουσκας. Ο Λιθουανός προέρχεται από την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Παράλληλα, οι Πειραιώτες ποντάρουν και στο… άγχος του Παναθηναϊκού.

Ο Γκέρσον σχολίασε ότι «ο Παναθηναϊκός έχει το άγχος». Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι στη διάθεση του προπονητή τους. Οι Κορομηλάς, Βορεάδης και Πηλοϊδης θα διευθύνουν τον τρίτο τελικό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr