Κινηματογραφικό φεστιβάλ ομοφυλοφιλικών ταινιών ξεκινά στο Τριανόν την Πέμπτη
Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ομοφυλοφιλικών Ταινιών Αθήνας εγκαινιάζει στο Τριανόν από 31 Μαΐου έως 4 Ιουνίου η Proud Promotions. Το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε μόνιμο θεσμό, όπως το Πανόραμα Oμοφυλοφιλικού Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη.
92
Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ομοφυλοφιλικών Ταινιών Αθήνας εγκαινιάζει στο Τριανόν από 31 Μαΐου έως 4 Ιουνίου η Proud Promotions. Το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε μόνιμο θεσμό, όπως το Πανόραμα Oμοφυλοφιλικού Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη (στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης).
Το 1ο Athens Gay & Lesbian Film Festival θα προβάλει βραβευμένες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, βραβευμένες σε διεθνή φεστιβάλ (Teddy Awards, Panorama, Sundance), όπως: Η ισραηλινή ταινία The Bubble Eytan Fox με θέμα τον θυελλώδη έρωτα ενός Ισραηλινού με έναν Παλαιστίνιο με φόντο τις συγκρούσεις στη Γάζα (πέντε διεθνή βραβεία).
Η βραβευμένη παραγωγή του BBC When I m 64 με ήρωες δυο μοναχικούς άντρες, που βρίσκουν ο ένας τον άλλον όταν γίνονται εξήντα τεσσάρων. Το κωμικό αμερικανικό δεκαπεντάλεπτο φιλμάκι Such Great Joy με ηρωίδα τη Μέγκαν, που ανακοινώνει στη συντηρητική εβραϊκή οικογένειά της ότι είναι λεσβία (βραβείο στο Φεστιβάλ της Μελβούρνης).
Επιπλέον, θα προβληθούν οι ταινίες του Κωνσταντίνου Γιάνναρη Μια θέση στον ήλιο, με θέμα τη σύγκρουση του έρωτα με το χρήμα, και Τρώες (βραβείο στο Φεστιβάλ Δράμας και βραβεία TeddyBear και Cork αντιστοίχως).
Θα παρουσιαστεί, τέλος, η γερμανική ταινία Prinz in Holleland, με πρωταγωνιστές τρία ομοφυλόφιλα αγόρια, ναρκομανείς, στις εστίες της αντικουλτούρας του Βερολίνου μετά την ενοποίηση, όπως αναφέρουν Τα Νέα της Δευτέρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βόρεια Μακεδονία: Επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια – Εντονη αντίδραση της Σόφιας
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
- Γερμανία και Ισραήλ επεκτείνουν το συμβόλαιο των Arrow 3 και υπογράφουν νέες συμφωνίες




