«Τα πορτρέτα της Ποπ Αρτ» στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου τον Οκτώβριο
Η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου οργανώνει από τις 11 Οκτωβρίου 2007 έως τις 20 Ιανουαρίου 2008 έκθεση με θέμα το πορτρέτο στην ποπ αρτ, επιδιώκοντας να είναι η σημαντικότερη που έχει διοργανωθεί ποτέ για το θέμα αυτό.
38
Η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου οργανώνει από τις 11 Οκτωβρίου 2007 έως τις 20 Ιανουαρίου 2008 έκθεση με θέμα το πορτρέτο στην ποπ αρτ, επιδιώκοντας να είναι η σημαντικότερη που έχει διοργανωθεί ποτέ για το θέμα αυτό.
Η έκθεση με τίτλο «Τα πορτρέτα της Ποπ Αρτ» συγκεντρώνει 52 σημαντικά έργα του κινήματος που υπογράφουν 28 καλλιτέχνες, οι οποίοι εργάστηκαν στις ΗΠΑ και τη Βρετανία τις δεκαετίες του 1950 και 1960. Μεταξύ τους θα εκτεθούν πίνακες των Αντι Γουόρχολ, Ρόμπερτ Ράουσεμπεργκ, Τζάσπερ Τζόουνς, Ρόι Λίχτενσταϊν, Πίτερ Μπλέικ, Ρίτσαρντ Χάμιλτον, Ντέιβιντ Χόκνεϊ και Πάτρικ Κόλφιλντ.
Η έκθεση θα επικεντρωθεί στην απεικόνιση διάσημων προσώπων με τη χρήση διαφημιστικών εικόνων, μουσικής, κινηματογράφου και λογοτεχνίας. Στόχος είναι κυρίως να προβληθεί ο τρόπος, με τον οποίο οι καλλιτέχνες αυτοί ανέτρεψαν τους κανόνες στην προσωπογραφία.
Τμήμα της έκθεσης θα αφιερωθεί στην μορφή της Μέριλιν Μονρόε που ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες.
Μετά το Λονδίνο η έκθεση θα ταξιδέψει στην Straatsgalerie της Στουτγάρδης στη Γερμανία, όπου θα λειτουργήσει από 23 Φεβρουαρίου έως 1η Ιουνίου 2008.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Βόρεια Μακεδονία: Επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια – Εντονη αντίδραση της Σόφιας
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
- Γερμανία και Ισραήλ επεκτείνουν το συμβόλαιο των Arrow 3 και υπογράφουν νέες συμφωνίες




